Andorra Endavant exigeix a Govern un referèndum sobre la via preferent

Alerta que si no es celebra la consulta i no s'atenen altres qüestions com que el SAAS no inclogui el transport sanitari no medicalitzat no participarà al pacte de salut

Carine Montaner en una sessió del Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant ha anunciat avui que rebutja "rotundament" la participació en elPacte d'Estatde Salut, a menys que el Govern reconsideri dues qüestions que per a la formació política són cabdals.

D'una banda,AEdemana que hi hagi una incorporació del servei de transport sanitari no medicalitzat dins delSAASamb un nou model de transport d'emergència global amb el 112.

L'altra de les qüestions que exigeix el partit és la celebració'un referèndum sobre la via preferent. SegonsAE"Aquesta via ha demostrat provocar un augment dels costos de salut, el col·lapse dels serveis de metges de capçalera i d'urgències, així com un retard en la derivació dels pacients, afectant la seva cura".

A més, el grup subratlla altres punts que consideraprioritariscom són la revisió de la cartera de serveis de laCASS, per exemple la implementació del Tercer Pagador Generalitzat; la reestructuració i la millora de la Planificació dels Recursos Humans i Materials delSAAS, o la millora de la història clínica.

El grup parlamentari haemfatitzatel fet que si Govern noaténaquestes demandes no participarà en el pacte de Salut.

tracking