Mobilització

Els pagesos catalans i francesos faran protestes transfrontereres

Els agricultors d'Occitània i la Catalunya Nord estudien accions conjuntes perquè s'atenguin les reclamacions del sector

Tractors tallant la rotonda de la Seu

La jornada de protestes dels pagesos en imatges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha anunciat avui noves mobilitzacions per la situació del sector entre les quals inclouen "una protesta transfronterera" que aplegaria els agricultors d'Occitània i la Catalunya Nord. L'acció no està encara definida i es treballa en fixar els indrets on es farien les manifestacions per reclamar solucions a les reclamacions que comparteixen els pagesos d'Espanya i França. De moment, es desconeix l'afectació que podria tenir per a Andorra.

El col·lectiu ha insistit a demanar "accions àgils" i "mesures contundents" en una compareixença avui per donar detalls de la manifestació de dimecres a Madrid on asseguren que hi haurà "molta gent i molts tractors. I esperem que hi hagi respostes". Els agricultores reiteren que s'ha d'acabar amb els abusos a la cadena alimentària, que fa que els comprin els productes sota el preu del cost de producció, exigir la reciprocitat en les importacions amb les obligacions sanitàries per conrear i reduir la burocràcia.

Andorra s'ha vist afectada per tancaments de trànsit en l'accés des de França, pel bloqueig dels pagesos francesos durant tres dies a La Croisade, i pels talls a l'N-145 per la marxa lenta dels tractors dels agricultors catalans. Els problemes de mobilitat amb les comarques veïnes de Catalunya s'han repetit les darreres setmanes per les tractorades a diferents indrets per dificultar el trànsit cap al Principat, com les que han fet els pagesos catalans a la C-14 o a les proximitats del túnel del Cadí.

tracking