Feminisme

Andorra denuncia la situació de les dones a l'Afganistan

La ministra d'Afers Exteriors figura en una declaració a la Conferència de Seguretat de Munic, en què també hi ha participat França, Albània, Bèlgica, entre d'altres països

Tor amb les ministres d'Afers ExteriorsGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministrad'Afers Exteriors, Imma Tor, ha participat a laConferència de Seguretat de Munic, celebrada aquest cap de setmana a Alemanya, i que ha reunit a diversos ministres d'Afers Exteriors de diversos països com a mostra de denúncia i preocupació de la violació dels drets humans a Afganistan, concretament, de la situació de les dones i nenes en l'àmbit social, econòmic, polític, sanitari i educatiu del país. Segons informen mitjans espanyols, els signants han instata posar fia la "persecució sistemàtica per raó de gènere" i han exigit l'alliberament de les dones recentment detingudes per la vestimenta comuna "reafirmació" del compromís amb els drets humans i la "fi dels crims contra la humanitat".

En la declaració de manifest, s'ha expressat que "els talibans no han fet cap progrés en la protecció dels drets humans" i s'ha posat l'accent en que "són responsables d'una de les situacions de drets humans més desastroses i espantoses del món". "Estan posant en perill el futur mateix de l'Afganistan". Els països que han format part d'aquesta declaració sónFrança, Albània, Bèlgica, Bulgària, Canadà, Alemanya, Kosovo, Liechtenstein, Mongòlia, Països Baixos i Romania.

Durant l’estada a la ciutat alemanya, Tor ha mantingut diverses reunions bilaterals amb els homòlegs de Bulgària, Malta, Noruega, la Santa Seu i Alemanya, entre d'altres. La ministra ha aprofitat l'ocasió per explicar en quin punt es troba el procés de l'acord d’associació amb Unió Europea.

tracking