JUSTÍCIA

El Govern haurà de convocar la tria del jutge d'Estrasburg per tercera vegada

Canòlic Mingorance torna a ser l’únic nom públic de la llista, que necessita tres candidats

Ester Molné a la inauguració de l'any judicial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termini per a la selecció de candidats per escollir el jutge andorrà al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TDH) s’haurà de prorrogar un cop més perquè, com ja va passar fa prop d’un mes, no s’han presentat el mínim de tres aspirants requerits per la llei.

L’única candidata que es va fer pública va ser la recentment nomenada presidenta del Tribunal de Corts, Canòlic Mingorance, que també es va postular en solitari en els dos processos de selecció anterior. Sobre si la figura de Mingorance, que sembla ser la favorita per ocupar el lloc, pot tirar enrere altres candidats, la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, va aclarir que “hi ha uns criteris i un procés de selecció que no té per què desmotivar cap altre candidat, ja que n’hi ha molts de preparats”.

Sobre la plaça a ocupar, Molné va remarcar que “és molt interessant, però implica traslladar-se a Estrasburg per un termini de 9 anys”, fet pel qual molta gent que “potser voldria inscriure-s’hi, podria tindre una situació familiar que li impedís fer-ho”, va lamentar la titular de la cartera de Justícia, que va recordar també que l’escollit haurà de tenir la preparació necessària i un ampli coneixement dels drets humans.

Molné va apuntar que el següent pas serà que el Consell de Ministres torni a prorrogar el termini la setmana vinent per veure si apareixen més noms a la llista. Decisió del Consell també serà si s’amplia l’oferta a juristes que no tinguin el passaport andorrà, però sí vincles amb el país, va apuntar Molné.

tracking