RELACIONS EXTERIORS

La presidenta del Parlament elogia l'ús del català a Andorra

Primera entre el Consell General i el Parlament català des del 2019

Ensenyat i Erra abans de la visita al Consell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Que un país com Andorra doni tant de pes a l’oficialitat del català és envejable”. Així ho va dir la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, durant la seva visita ahir al Consell General. Erra va lamentar que a Catalunya s’està perdent l’ús del català i que per això és molt important que la Unió Europea en reconegui l’oficialitat.

Aquesta va ser la primera visita entre el Consell General i el Parlament des del 2019, quan la llavors síndica general, Roser Suñé, va visitar la seu parlamentària catalana.

Erra va explicar que la visita va servir per “refer la relació que sempre havíem tingut” i per compartir tots els temes que toquen conjuntament al territori català i andorrà, com la sequera que està castigant ambdós territoris.

El síndic general, Carles Ensenyat, va valorar la visita com a “molt important” per les relacions “frontereres i de veïnatge” entre els territoris i va afegir que la trobada va servir per “posar-nos al dia i parlar del nostre funcionament parlamentari”, que en molts casos “té moltes coses en comú” amb el Parlament català, va apuntar Ensenyat.

El síndic es va emplaçar a una futura visita al Parlament, encara sense data definida, i va assegurar que “baixarem quan la presidenta m’hi convidi”.

tracking