Any judicial

Els crims van augmentar un 23% l'any passat

Els delictes contra la salut pública van ser els més recurrents amb 1.558 procediments penals

La Sala Magna de la Seu de la JustíciaÀlex Ripoll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els crims han augmentat un 22,62% durant l'any 2023. Ho ha explicat el fiscal general, Xavier Sopena, durant l'obertura de l'any judicial que ha tingut llocavuia la Sala Magna de la Seu de la Justícia. El delicte que més es va repetir van ser els que van en contra la salut pública, amb 1.558 procediments penals, 1265 dels quals van anar referits a la substància estupefaent haixix o similar. El segon delicte que més es va registrar van ser els d'ús indegut de la targeta de crèdit, amb 862 procediments.

Pel que fa als delictes contra la vida humana independent i la integritat física i moral de les persones es van incoar 549 procediments penals,els qualvanobeira 320 a lesions, 222 conductes de maltractament, 4 tractes degradants i 3homicidisen grau de temptativa.

Els delictes sexuals van mantenir xifres similars a les registrades l'any passat i es vaninstruirun total de 80 procediments. 23 causes vanobeira pornografia, 23 a agressions sexuals no constitutives de violació, 20 a assetjament sexual, 8 causes a conductes constitutives de violació, 4 a exhibicionisme i 2 a abusos sexuals a menors d'edat.

tracking