SEGURETAT SOCIAL

La guardiola de les pensions guanya 13 milions al gener

Al fons de reserva de jubilació hi ha acumulats 1.681 milions

El president de l'FRJ, Jordi Cinca.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació (FRJ) ha tancat el mes de gener amb un guany de 13 milions d’euros respecte al final del 2023. Cal recordar que l’any es va acabar amb 1.668,36 milions d’euros a la guardiola de les pensions. A 31 de gener els diners que hi havia al fons eren 1.681 milions. La xifra representa un rècord de diners a la guardiola de les pensions.

La rendibilitat del conjunt de la cartera del fons de reserva de jubilació ha estat del 0,70% positiu al gener. Aquest mes la renda variable ha seguit la tendència alcista (2,60%), mentre que la renda fixa ha baixat (0,17%) a causa de la possibilitat que les baixades de tipus d’interès per part dels bancs centrals arribin més tard del que s’esperava.

En l’informe mensual del fons de reserva de jubilació s’assenyala que les raons d’aquesta posició es deuen al fet que als Estats Units d’Amèrica les dades macroeconòmiques publicades segueixen sent positives i indiquen que l’economia es manté forta. A l’eurozona, en canvi, no és així, les dades són dèbils, tot i que l’IPC se segueix moderant a ambdues zones.

La rendibilitat acumulada en els últims deu anys per la guardiola de les pensions és del 25,70%. La cartera té en renda fixa i monetària el 62% dels diners i en renda variable el 29%. El 9% restant està en altres actius.

tracking