Protestes

Bloqueig dels pagesos francesos de l'accès al Pas indefinidament

Els agricultors es mobilitzaran fins que els paguin per les pèrdues provocades per la sequera

Barricada de bales de palla a la cruïlla de la Croïsade

Els pagesos francesos tallen l'accés a AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cruïlla de La Croisade quedarà bloquejada en sentit Andorra a partir de demà al matí a les 10 hores. El tall de l'accés cap al Pas de la Casa amb tractors es repeteix de nou però aquesta vegades serà indefinit, segons han anunciat els pagesos francesos, que han assegurat que no mouran els vehicles fins que l'executiu veí els aporti una solució definitiva. El portaveu dels agricultors, Christian Tallant, ha remarcat que "el govern francès ens ha enganyat, va anunciar un ajut d'1 milió d'euros i no toquem gairebé a res i l'assegurança no vol pagar per les pèrdues que hem tingut" i per això tornen a fer mesures de pressió perquè els escoltin.

Tallant ha explicat que agafaran els tractors per tancar la circulació a la cruïlla de l'RN-20 i l'RN-320 cap al Principat i instal·lar de nou un campament on restaran "indefinidament fins que el govern ens faci una proposició pel que hem perdut i hi serem fins que tinguem una resposta". El representant dels agricultors ha recalcat que l'executiu gal "fa 8 mesos que van dient que ho arreglaran i no fan res i volem una solució. Els pagesos estem farts i no volem patir més". La petició és que l'assegurança es faci càrrec de les pèrdues que han tingut els pagesos i ramaders per fer herba per a les vaques pels dos anys de sequera que pateix la Cerdanya francesa.

Christian Tallant ha assenyalat que avui hi ha dos ministres francesos de visita a la prefectura de Perpinyà i ha convidat el Govern andorrà a posar-se en contacte amb ells per evitar el bloqueig de l'accès a Andorra. "Que truquin i els diguin que han d'arreglar les coses", ha manifestat l'agricultor, insistint que sinó la mobilització afectarà el Principat perquè no deixaran pujar cap vehicle que no sigui d'emergències i només deixaran passar de sortida del Pas de manera puntual uns minuts. I ha recalcat que "única solució" per evitar el bloqueig dels tractors "és que ens truquin i ens diguin que ho han entès" des de l'executiu de París.

tracking