JORNADA TRÀGICA

El misteri envolta la mort de l'home trobat al riu d'Arinsal

La policia no disposava ahir de cap informació que permeti identificar qui era la persona que va ser trobada morta a Arinsal

La zona del riu d'Arinsal on va ser trobat el cadàver, ahir.Roger Saladrigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia estava ahir rastrejant totes les pistes per revelar el misteri de l’home que va ser trobat a la llera del riu Arinsal. A primera hora del matí a un veí que passejava pels voltants li va semblar veure el cos d’una persona i va donar la veu d’alerta, i ahir a última hora de la tarda la policia encara disposava de poca informació sobre la identitat de la víctima.

De moment tot són hipòtesis. Avui probablement es coneixeran més detalls quan se li practiqui l’autòpsia, però el cas ja està en mans de la Batllia, que ha decretat el secret de sumari. Fonts properes al cos policial van explicar alguns detalls, però sempre de forma condicional sense poder confirmar algunes de les dades, tan sols que es tracta d’un home i que no portava a sobre cap document que permetés la seva identificació.

Tampoc estava clara la causa de la mort, encara que aparentment no presentava signes de violència, però això no permet afirmar amb certesa que la defunció va ser accidental. Res és segur. L’autòpsia donarà molta més informació i permetrà descartar algunes suposicions, i se suposa que la investigació també haurà avançat i la policia haurà rastrejat alguna pista que condueixi a poder posar nom i cognoms al cos sense vida localitzat ahir. La policia confia que l’empremta dactilar faciliti la feina.

Segur que no es tracta de cap treballador d’unes obres que s’estan fent més amunt del lloc on es trobava el cos. El responsable de les obres va deixar clar que no era ningú de la seva plantilla. A la policia no li consta cap denúncia d’algú que hagi desaparegut recentment, així que també s’obre la possibilitat que es tracti d’un turista. Però tot són hipòtesis, de moment.

El cos de seguretatva rebre l’avís a les 10.55 hores i immediatament es va desplaçar una dotació fins al lloc on s’havia trobat el cos, al centre d’Arinsal, en una zona amb hotels i diversos apartaments. Concretament a uns 200 metres del telecabina d’Arinsal, al costat de l’antic hotel la Solana. Durant el dia es va apuntar que es podia tractar d’un turista espanyol, però fins que la policia no creui les dades amb els cossos policials veïns difícilment es podrà saber si la víctima correspon a alguna persona reclamada a Espanya o França.

Tampoc es va trobar cap testimoni que en pogués donar alguna pista i l’edat no és clara: entre 40 i 50 anys, segons fonts coneixedores del cas. En un primer moment es va descartar que el cos portés a la zona molts dies, encarà que estava en un lloc on no era gaire visible tot i que és una zona bastant transitada per vianants. Els primers a desplaçar-se al lloc van ser el grup de muntanya dels bombers i la policia judicial.

tracking