SENTÈNCIES

El fill de Joan Besolí rebrà una indemnització de 880.000 euros per l'accident a l'hípica

El Tribunal de Corts ha condemnat a tres mesos de presó condicional el gerent del club d’hípica de l’Aldosa

Genís Besolí i el seu pare durant el reportatge de TV3 'El cas Rosell'.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vida de Genís Besolí va canviar l’any 2017, quan va patir un accident amb un tractor al club d’hípica de l’Aldosa, a la Massana. Besolí portava una bala de palla d’uns 250 quilos al tractor quan el pes d’aquesta va fer bolcar el vehicle, que va caure sobre el noi. L’accident li va provocar greus ferides i el va deixar paraplègic. Besolí va denunciar el club d’hípica per un delicte de lesions per imprudència, ja que en el moment de l’accident es trobava sense supervisió ni l’entrenament necessari per operar tractors.

La notícia de la lesió irreversible va coincidir amb l’etapa en què el pare de la víctima, l’exconseller de Finances lauredià Joan Besolí, va entrar a presó preventiva a Espanya juntament amb l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell, per un presumpte delicte de blanqueig i pertinença a una organització criminal del qual va quedar absolt.

Després de set anys d’espera, el Tribunal de Corts va dictar ahir que hi va haver negligència per part dels responsables de l’hípica i va condemnar el gerent del club a tres mesos de presó condicional, sis d’inhabilitació i a pagar una indemnització de 877.466,68 euros a Besolí. Així com cobrir el cost de totes les despeses que es van derivar de la condició de la víctima, com el cotxe que es va haver d’adaptar especialment a les seves necessitats. En cas que l’hípica no es pugui fer càrrec de l’import de la indemnització, l’assegurança del club va quedar com a responsable subsidiària i haurà d’abonar l’import.

L’advocada de Besolí, Anna Solé, va apuntar que la sentència “d’entrada és satisfactòria, ja que s’ha reconegut la mala pràctica de l’empresa”, però no va descartar presentar un recurs contra la resolució un cop l’hagi analitzada si hi ha lloc per fer-ho i pot servir per apropar-se a la petició inicial, va puntualitzar.

La part demandant va demanar en un principi 2,6 milions d’euros, dels quals en va acabar rebent uns 880.000 euros. L’import inicial es va deure al fet que l’advocada va treballar amb “prismes espanyols”, ja que la llei andorrana no preveu criteris objectius pel que fa a accidents d’aquests tipus per categoritzar la gravetat de les lesions, i també al fet que Solé va desenvolupar a la demanda molts aspectes com el perjudici sexual que va comportar la lesió de Besolí. Tanmateix, l’advocada va afegir que la indemnització és la que “solen oferir els tribunals” en casos similars.

Solé va remarcar que el seu client estava “molt satisfet” a la sortida de la Batllia i que “acaba un cicle molt important” amb la resolució judicial. La lletrada es va mostrar “molt satisfeta” amb la feina feta durant el procés.

SENTENCIAT PER MALTRACTAMENT

El Tribunal de Corts va sentenciar un home a dos anys i mig de presó condicional i a seguir un programa contra la violència domèstica per delictes majors de maltractaments contra la seva exparella, que estava embarassada en el moment dels fets, i per haver entrat a casa seva quan aquesta no hi era per robar-li els diners que guardava en una bossa de mà.

L’acusat haurà d’abonar 500 euros de multa per lesions doloses i 500 més a la víctima, així com un import de 33 euros a la CASS.

tracking