Infraestructures

Comencen les obres del vial de la Massana

El Govern preveu enllestir el primer tram per al 2026

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern conjuntament amb el comú de la Massana ha donat avui el tret de sortida a les obres del nou vial de la Massana per un import de 8 milions d’euros corresponents al primer tram, que es fa per evitar les aglomeracions que fins ara tenien lloc a l’interior de la Massana pel trànsit en sentit Ordino. La infraestructura tindrà un cost global de 32 milions d’euros, la meitat del previst en el disseny inicial, ja que segons el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, "per tirar endavant les obres hem hagut de prescindir del tram 1, que connectava la rotonda del túnel del Dos Valires amb la Serra de l’Honor, per reduir-ne la inversió i fer-ho possible".

La nova variant s'inicia des de la Serra de l’Honor, concretament a l’antic camí ral, on s’habilitarà un pas soterrat per als vianants i s’establirà una part comunal de 10 metres d’amplada i una part de 15 metres que assumirà el Govern. La previsió és finalitzar el primer tram durant el 2026. Ferré ha assegurat que el nou vial es fa amb la voluntat de descongestionar la circulació que es genera al centre de la població de la Massana i també de l’Aldosa-Anyos i ha agraït la col·laboració del comú per tal d’efectuar amb èxit les obres i fer possible el pla vial d’infraestructures marcat des del 2004 pel Govern.

Aquest projecte és un dels més importants de la legislatura per al Govern, juntament amb el túnel de Rocafort i la continuació i l’eixample de La Trava a la parròquia de Canillo. La connexió de la Massana-Ordino es preveu acabar a finals del 2027, ja que és una obra ininterrompuda. Tanmateix, el ministre ha afirmat que a la primavera volen treure a concurs el tercer tram, que travessa el riu fins a la zona de Les Palanques de la Massana “per tal de començar les obres al setembre” i els trams quatre i cinc es licitaran a finals del 2025 per cloure les obres el més aviat possible.

Pel que fa a les obres que s’havien iniciat al túnel de les dos Valires, es disposarà un estacionament per tal que els turismes puguin col·locar les cadenes en temporada de neu per pujar sense complicacions cap a la Massana i des del Govern no abandonen l’opció de recuperar les obres al tram 1 en un futur i quan sigui possible econòmicament. La cònsol major de la Massana, Eva Sansa, ha valorat positivament la intervenció i ha assegurat que això els permetrà vetllar per les zones verdes de l’interior de la parròquia, així com reduir la contaminació pel pas dels turismes.

tracking