institucions

Andorra i Hongria enforteixen les relacions en turisme amb la mira en l'acord d'associació

El ministre hongarés d'afers exteriors Szijjarto s'ha reunit amb Espot, Tor i el copríncep Vives aquest matí

Espot i Szijjarto a la reunió d'aquest matíGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern ha rebut aquest matí la visita del ministre d'afers exteriors hongarès, Péter Szijjártó, per enfortir les relacions bilaterals entre tots dos països. A mig matí, s'ha reunit amb el copríncep Vives i, al migdia, amb Imma Tor. La ministra d'afers exteriors ha expressat que la reunió s'ha parlat de les relacions econòmiques, sobretot en matèria de turisme. "En el proper congrés de turisme de neu i muntanya comptarà amb la visita del seu director de l'agència de turisme de salut", ha manifestat Tor, que s'ha mostrat "molt contenta" amb la reunió amb el seu homòleg. També ha matisat que, més enllà de la neu, els banys termals també són un atractiu turístic que ambdós països comparteixen.
El motiu de la visita diplomàtica és la immediata presidència del consell de la unió europea del país magiar i el rerefons, l'acord d'associació del principat amb la UE, del qual el ministre hongarés vol que es dugui a terme i es ratifiqui amb la ciutadania andorrana aquest mateix any. "La Unió està perdent la seva competitivitat i és important que amb la presidència d'Hongria aquesta es pugui reforçar", ha dit Szijjártó.
L'acord de no doble imposició també és un tema que s'ha discutit "per aprofundir en un acord per a la protecció de les inversions estrangeres un cop tinguem la nostra llei en vigor", ha dit Tor, que també ha avançat que s'està treballant en crear un intercanvi de permissos de conduir entre els dos estats.

Visita amb el copríncep Episcopal

El copríncep episcopal Joan-Enric Vives, ha rebut a primera hora del matí al Palau Episcopal al Ministre d'Afers Exteriors i Comerç, PéterSzijjártó, en la primera reunió de la visita oficial que realitza al Principat.

Durant la trobada Szijjártóha volgut informar el Copríncep episcopal d'alguns elements de la reforma constitucional duta a terme al seu país, i d’algunes de les polítiques internes i exteriors del govern del primer ministre hongarès Viktor Orban, i s’ha fet un repàs de la situació internacional.

El copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives i el ministre d'Afers Exteriors d'Hongria Péter Szijjártó

tracking