AFERS EXTERIORS

Jelena Pià serà candidata per formar part del comitè internacional del Cedaw

L'andorrana entrarà en competició amb la resta d'estats membres

Seu de l'ONU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Afers Exteriors ha presentat la candidatura de l'andorrana Jelena Pià Comella a les eleccions del Comitè per a l'eliminació de la discriminació envers la dona (CEDAW) de l'ONU. Amb aquesta candidatura és la primera vegada que Andorra presenta un expert a un organisme internacional, entrant en competició amb la resta d'estats que són part del Conveni sobre l'eliminació de tots els tipus de discriminació envers la dona.

El comitè CEDAW està compost per 23 experts independents i de gran competència en les àrees encomanades. Els experts són escollits per quatre anys pels estats part del Conveni però efectuen la seva tasca de manera independent i no com a representant dels seus països.Les pròximes eleccions tindran lloc el juny del 2024 a l'Organització de les Nacions Unides a Nova York i seran escollits 11 experts per al període que va de l'1 de gener del 2025 al 31 de desembre del 2028. El termini perquè es presentin candidatures finalitza al març.

La candidata Jelena Pia és llicenciada en Economia per la Universitat de Friburg, Suïssa i té un màster en economia política internacional i desenvolupar per la Universitat de Fordham, Nova York, EUA. Alhora, té una experiència de 25 anys en matèria de relacions internacionals, específicament en els àmbits de la justícia de gènere i la prevenció d'atrocitats massives amb l'augment del coneixement i sensibilització sobre la promoció i protecció dels drets humans i la igualtat de qüestions de gènere. Entre els seus càrrecs ha estat diplomàtica durant 11 anys a la Missió Permanent d'Andorra a les Nacions Unides.

tracking