unesco

Bonell i Bardina destaquen la integració de l'educació artística al currículum escolar

La ministra i el secretari han remarcat la importància de garantir un accés equitatiu a la cultura per a tota la ciutadania

Mònica Bonell i Josep Anton Bardina en la Conferència mundial per a l'educació cultural i artística de la UNESCOGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, participen aquesta setmana en la conferència mundial per a l'educació cultural i artística de la Unesco, celebrada a Abu Dhabi. Durant la trobada, els dos representants han destacat la integració de l’educació artística i cultural en el currículum escolar del sistema educatiu andorrà, així com les mesures preses per l’Executiu per garantir un accés equitatiu a la cultura.

Bonell ha assegurat durant la seva intervenció a la conferència que “l'accés equitatiu a l'educació cultural i artística no només és essencial per a l'enriquiment personal, sinó que també té un paper fonamental en la construcció de societats més justes, cohesionades i innovadores, i contribueix a la promoció dels valors fonamentals, com la igualtat, la diversitat i la inclusió”.

Per la seva banda, Bardina ha recordat, durant la seva intervenció a la Conferència, que “des dels seus inicis als anys noranta, el sistema educatiu andorrà ha integrat l'educació cultural i artística a tots els nivells del currículum escolar. Aquest ensenyament està pensat com un espai de creació, adquisició de coneixements, desenvolupament de la sensibilitat estètica i descoberta de manifestacions culturals”.

Durant el desplaçament, la ministra Mònica Bonell i el secretari d’Estat Josep Anton Bardina també s’han trobat amb els secretaris generals adjunts de la Unesco d’educació, Stefania Giannini, i de cultura, Ernesto Ottone, així com amb els seus homòlegs dels Emirats Àrabs Units, d’Espanya i Portugal.

tracking