GRUP DE PARTICIPACIÓ

Un atac d'un grup hacker inutilitza el xat de DenunciAND

El canal amb els ingressos de bots.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup públic Xat habitatge digne que DenunciAND tenia en funcionament a Telegram va patir ahir un atac de bots que, amb noms russos, van començar a envair el grup i van crear l’alarma entre els membres, que van demanar a tothom que l’abandonessin per risc a patir algun tipus de conseqüència.

La majoria van deixar el grup i ahir a la nit no es tenia informació sobre si havia estat tancat o s’havia fet una denúncia als responsables de Telegram per fer fora els intrusos. A mitja tarda van començar a incorporar-se nous membres: primer va ser un reduït nombre amb noms russos –homes i dones– amb el número de telèfon ocult i nom d’usuari de xifres i lletres. Això va començar a fer desconfiar alguns dels participants, i cap a les 20.30 els ingressos de membres amb nom rus va començar a l’engròs i va provocar la desbandada.

Es tracta de bots dissenyats per imitar l’acció humana. Operen de forma automatitzada, de manera que poden treballar molt més ràpid que una persona. Alguns són completament maliciosos i s’utilitzen per aconseguir el comandament de sistemes aliens. Els bots maliciosos se’ls pot fer servir per atacar sistemes, enviar correus de forma massiva, espiar les persones, ocasionar interrupcions o vulnerar llocs web. Ràpidament els responsables van obrir un altre grup a Telegram per acollir els membres. Aquest xat no té relació amb la Coordinadora per un Habitatge Digne.

tracking