reportatge

Gas sobre dues rodes

Els comerços del sector expliquen quin és el material necessari per gaudir de l’afició, la clientela que solen acollir i quins són els mesos de més feina.

Una filera de motos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra té un atractiu especial per als amants de les motos. Cada any hi ha diverses trobades i són molts els grups de diversos països que organitzen sortides amb destí a Andorra. Els fanàtics de les motos aprofiten també per comprar tot el material i equipació que necessiten en els diversos establiments del Principat, molts dels quals situats a Santa Coloma.

Martí Motos és una de les botigues de referència en material per a motocicletes i acaba de guanyar el premi de la Cambra de Comerç com a millor botiga d’Andorra. Es tracta d’un comerç de tradició familiar establert l’any 1967 que ha crescut i ha passat de tenir un únic establiment a disposar-ne de quatre a escala nacional i sis en territori espanyol. El director de l’establiment, Manolo Marín, explica que actualment el negoci està en expansió, ja que va bé i s’estan podent obrir nous comerços. A Santa Coloma en tenen dos, un més enfocat al racing i l’altre més a l’adventure. Molts estrangers pugen a comprar el material per a les motos a la seva botiga i ell assegura que és “per l’atractiu del diferencial de preu, encara que cada dia n’hi ha menys”. Tenen molta varietat de material i el fet de tenir quatre comerços els permet tenir tot l’equipament ben exposat.

Hi ha molta equipació diferent en el món de les motocicletes, des de cascs, roba, ulleres, proteccions, guants i molts més. L’Aina Llaudet, venedora de Motocard Andorra, apunta que els clients que tenen “són majoritàriament espanyols i francesos; de tant en tant ve algun rus o anglès, però no és l’habitual”. L’època en què més treballen és per Nadal i els mesos d’estiu.

A Maximo Moto Andorra el que més venen són granotes i guants i l’Àngela Gómez, responsable de la botiga, recalca que “hi ha molts espanyols i francesos que compren a la botiga”, però també diu que tenen clients del país, ja que només porten nou mesos des que van obrir la botiga i han fet una clientela propera per no dependre únicament de gent de fora. La competència amb altres establiments és molt palpable, ja que se situen a l’avinguda Santa Coloma, on es concentren més comerços de motocicletes. “La competència no em preocupa, perquè els nostres preus són inferiors als dels altres comerços”, recalca l’Àngela.

L’Ivan Martínez, gerent de La Casa del Casc, manifesta: “Tenim l’exclusiva de dues marques, això ens permet englobar tots els clients que busquen aquests models”. Igual que en altres botigues, la clientela és majoritàriament espanyola i els mesos en els quals tenen més vendes són els d’estiu, ja que la gent aprofita el bon temps per viatjar.

tracking