Protecció de Dades

L'APDA sanciona una immobiliària per demanda excessiva de dades

Un particular va presentar una queixa per alguns dels requeriments, entre altres, dades de la targeta bancària o informació sobre la feina

L'objectiu del Govern és que hi hagi més pisos de lloguer al mercat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència de Protecció de Dades (APDA) ha informat que ha sancionat amb una advertència a una immobiliària per una "vulneració" de la Llei Qualificada de Protecció de Dades (LQPD)per una demanda excessiva de dades als seus clients a l'hora de visitar un pis. Segons assenyala l'organisme, es requeria omplir un formularisota una adreça "deficitària i confusa" i demanava el nom i documentació de l'interessat, el seu permís de residència, el certificat bancari, la carta del compte IBAN, dades de domiciliació bancària i dades sobre la seva feina, tant actual com antigues.

Un particular va presentar una queixa a l'APDA el passat 13 de juliol denunciant les pràctiques d'una immobiliària. Això va permetre obrir unexpedient d’ofici i demanar a l'immobiliària els motius per les quals sol·licitava les dades. En considerar-ho insuficient, l’Agència va sancionar-la amb una advertència i recorda que l’incompliment de mesures correctives poden suposar una sanció d’entre 30.001 i 100.000 euros.

tracking