Llengua

L'opinió de Le Pen no afecta Andorra

Casal ha remarcat que a França hi ha una normativa similar per la protecció de la llengua

Roda de premsa posterior al consell de ministres.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Casal ha respost avui en roda de premsa posterior al Consell de Ministres les declaracions que va fer ahir Marine Le Pen, diputada d'extrema dreta de Reagrupament Nacional, en les quals advertia que el francès està en perill a Andorra a causa de la llei del català que està pendent d'aprovació.

El portaveu del Govern ha aclarit que la relació institucional d'Andorraamb França noestàconnectada ni es fa a través de l'Assemblea Nacional francesa és a dir a través de la Cambra Baixa, "es faa travésdel cap d'Estat francès que alhora representa la meitat de la nostrainstitució". D'aquesta manera ha incidit que el procediment de control del govern francès a través d'una diputada Marine Le Pen no influencia les relacions institucionals que es tenen amb França.

Referent a l'idioma, Casal ha remarcat que Andorra ha impulsat una llei del català per promoció i protecció de la llengua oficial, "com han fet altrespaïsosde la Unió Europea fins i tot França que dins de la seva normativatétipificat o descrit que per poder residir a França s'ha de tenir un coneixement de la llengua i cultura francesa".

tracking