RECURSOS PER A LA GENT GRAN

Afers Socials aprova 24 noves places concertades a residències

El ministre Portaveu ha explicat que actualment hi ha 50 persones en la llista d'espera

El centre sociosanitari El Cedre.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimecres el conveni de col·laboració amb el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) per incrementar en dinou les places de residència assistida al centre sociosanitari el Cedre i ha validat l'addenda al conveni existent amb la societat Centre de Serveis Assistencials Domus VI-Salita per a la concertació de cinc noves places de servei de residència assistida.

Així, se sumen un total de 24 noves places de residència assistida concertades a les 222 que ja es disposaven, i s'assoleix un total de 246 places globals: 109 places a El Cedre, 45 places a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar, 85 places a la Salita i 7 places a la residència Clara Rabassa.

Guillem Casal, portaveu del Govern, ha explicat en la roda de premsa posterior al consell de Ministres, que actualment hi ha 50 persones que volen accedir a una plaça pública. D'aquestes, 32 ja es troben en centres residencials tot i que a l'espera de la plaça concertada, mentre que 18 estan a casa sota el seguiment d'afers socials, i amb els recursos sociosanitaris adequats. "No es deixarà mai a ningú desatès" ha subratllat el portaveu, que ha posat de manifest que des de Govern, s'està treballant per incrementar les places i recursos des de fa mesos. En aquest sentit, s'ha signat un acord amb Creu Roja per al centre de dia, i s'estudia la possibilitat de tenir places en residències privades, mentre que algun comú es planteja la possibilitat de fer pisos compartits per a persones dependents.

tracking