AFER DE LA CASS

Ubach denuncia la complicitat dels grups parlamentaris

Ubach critica que es “condonin” uns diners que no són dels polítics, sinó dels afiliats

El director, el president i el representant dels pensionistes a la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, no va amagar ahir la “gran indignació” per la decisió del Consell General de condonar el deute pels diners que s’han pagat de més en pensions d’invalidesa, unes irregularitats que va posar al descobert el nou equip de la parapública, que va alertar d’aquest conflicte el Govern.

El líder sindical no va estalviar-se adjectius per desqualificar la manera com s’ha tancat l’afer. Per a Ubach, és una “vergonya” que els consellers, de la majoria i de l’oposició, “decideixin una condonació d’uns diners que no són seus, que són de la CASS i, per tant, pertanyen als treballadors”. I va afegir: “Si a l’oposició els han colat un gol, que ho diguin, però no em sembla gens normal que hagin aprovat aquesta amnistia general.” El veterà sindicalista va considerar que el “desfalc” total pot arribar als vuit milions d’euros, encara que des de la CASS només s’ha fet referència a 1,5 milions dels darrers tres anys, ja que la resta ha prescrit. “Estem davant d’un desfalc de dimensions similars al de l’època de l’Ubach, i no parlo de mi”, va dir amb referència a l’espoli que va patir la seguretat social durant els anys vuitanta i noranta sota la gestió d’Antoni Ubach, que va ingressar a la presó.

El sindicalista es va mostrar estranyat pel fet que no s’han demanat responsabilitats, i va recordar que el Govern té una majoria al consell d’administració –amb el vot de qualitat del president– i “s’ha intentat tapar aquest fet que fa tant tufillo”. Ubach va demanar responsabilitats polítiques pel “frau” i va anunciar que després de recopilar informació l’USdA probablement anirà a la Batllia i a la Fiscalia.

El màxim responsable de l’USdA va considerar “vergonyós” que no se sàpiga la xifra exacta del que s’ha perdut, i no va compartir l’argument que els beneficiats són persones vulnerables a qui els seria difícil retornar el que han cobrat de més: “Hi ha gent que rep 3.000 euros, no tots són ingressos precaris, per això trobem a faltar transparència.” També va apuntar als antics càrrecs, en especial l’anterior directora, Joaquima Sol, “que es manté en un silenci incomprensible”. Davant aquesta “passivitat”, es va queixar que després “diuen que no hi ha diners per a prestacions o jubilacions”.

tracking