CENTRE DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'escola francesa acomiada les cuineres

El deute impedeix pagar proveïdors i s’acomiadarà personal de la cuina

L'escola francesa de Sant Julià.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El menjador escolar de l’escola francesa de Sant Julià de Lòria travessa fortes dificultats econòmiques i si no hi ha un gir inesperat aquesta serà la darrera setmana de treball de tot l’equip de cuina, que serà acomiadat de la feina perquè el grup de pares que gestiona la cantina no pot fer-hi front.

Es vol evitar el tancament i, segons fonts properes, es contractarà una empresa de càtering que faci els menús diaris. Les treballadores no saben si cobraran el salari corresponent a la primera setmana del febrer. Les mateixes fonts van assenyalar ahir que els pares encarregats del menjador haurien demanat a les empleades que marxin voluntàriament per tal d’evitar haver de fer-les fora i indemnitzar-les, i van remarcar que la decisió d’acomiadar les treballadores va ser sobtada i que no se les va avisar fins fa dues setmanes en una reunió. Ara per ara, continuen a l’escola en espera que es faci oficial el seu acomiadament, que podria produir-se a final d’aquesta setmana. Algunes de les empleades fa dècades que estan a la cuina i temen “represàlies” si fan pública la seva situació.

En una nota adreçada a les famílies, l’Associació de Pares i la comissió gestora del menjador expliquen que el menjador escolar es troba en una posició deficitària, que s’arrossega des de la covid i que s’agreuja amb la disminució del nombre d’alumnes inscrits a l’escola: “Un dels deutes més preocupants és envers els proveïdors alimentaris, que estaven dificultant la disposició dels productes alimentaris a causa dels impagaments endarrerits fins a dia d’avui de les factures pendents.” A la carta es deixa clar el risc “de tancar el menjador” i s’informa que la nova junta va aprovar un préstec econòmic per valor de 10.000 euros per poder fer front a les factures dels proveïdors, que ascendeix a un total de 16.000 euros, encara que el deute és major.

El ministeri d’Educació intentarà mitjançar per aconseguir la millor solució, però fonts del Govern van recordar ahir que el menjador està en mans dels pares i que el ministeri es limita a donar una subvenció que no pot incrementar sense infringir la llei. “Ens agradaria ajudar i recol·locar el personal”, però no podem prendre aquest compromís, van dir les fonts.

L'escola francesa de Sant Julià, ahir.

tracking