Territori

Comencen les obres per tenir 60 pisos de lloguer assequible aquest any

Els ministres Marsol i Ferré han visitat els treballs de rehabilitació d'un dels edificis

El ministre Raul Ferré i la ministra Conxita Marsol avui a l'edifici del parc públic en obres a Roureda de SansaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reformes dels edificis adquirits o llogats pel Govern per adequar el parc públic d'habitatge a preu assequible estan en marxa. L'executiu destina 14 milions d'euros a habilitar 131 pisos per atendre famílies amb problemes per accedir a un habitatge. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, han visitat les obres que s'estan fent a l'immoble del número 8 del carrer Roureda de Sansa d'Andorra la Vella aquesta tarda ique suposen la primera pedra per poder disposar de prop de 300 pisos a finals del 2025.

Els primers 26 pisos que nodriran el parc públic d’habitatge estaran enllestits aquesta mateixa primaveral, la previsió es que estiguin al maig 2024. Són els habitatges ubicats a l’antic Hotel Àrtic de la capital, l’únic edifici comprat amb la modalitat de claus en mà, i que estaran disponibles després d’unes reformes que ja es troben en curs. La resta dels edificis estan distribuïts a diferents parròquies, com Canillo, Encamp, La Massana i Sant Julià de Lòria. A la parròquia laurediana en les properes setmanes començaran també les obres per rehabilitar un edifici de 4 pisos al carrer Doctor Palau. De fet, algunes de les rehabilitacions podran estar enllestides aquest mateix 2024 i posar a disposició dels ciutadans enguany una seixantena de pisos de lloguer assequible.

Raul Ferré ha explicat que a les reformes d’immobles ja adjudicades s’hauran d’afegir també habitatges provinents d’altres projectes que l’Executiu té en marxa, com ara els 44 pisos del bloc que s’està aixecant als terrenys de la Borda Nova d’Andorra la Vella o els 35 pisos que oferirà el futur edifici situat a l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany.

Conxita Marsol ha expressat que “el parc públic és un dels eixos de les polítiques d’habitatge del Govern”. En aquest sentit, la ministra ha afirmat que l’Executiu també treballa en altres línies per impulsar el mercat de l’habitatge, a través de la col·laboració dels comuns per oferir terrenys on bastir-hi nous edificis, l’impuls de la col·laboració pública i privada, i el desenvolupament de mesures per incentivar la posada al mercat de lloguer de pisos buits, els quals n’hi ha comptabilitzats uns 1.700 amb consum elèctric zero. La titular d’Habitatge ha explicat que aquesta setmana contactarà amb els comuns perquè puguin facilitar al Govern el nom dels titulars d’aquests pisos a partir de les dades dels cadastres.

tracking