Salut

Els dermatòlegs estan col·lapsats i la majoria no donen cita

Alguns especialistes donen cita per al maig i d’altres no agafen més usuaris fins a l’estiu

Un pacient a la consulta d'un dermatòleg.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aconseguir cita amb un dermatòleg no és evident, ja que la majoria tenen l’agenda molt plena i donen visites al cap de molts mesos. Aquest problema ve de lluny, i és que no és la primera vegada que els ciutadans es troben en aquesta situació. El fet que hi hagi només cinc especialistes que donin atenció a través del sistema públic dificulta que els ciutadans puguin acudir a aquests professionals en cas de necessitat, i això provoca que estiguin descontents, ja que no poden revisar la salut de la seva pell.

Segons fonts consultades, l’únic dermatòleg disponible amb una data pròxima és el doctor José Ramón Ferreres, que té hores per aquest mes. En el cas de la doctora Sandra Sandín, que visita a la Clínica Verge de Meritxell, té tota l’agenda plena la resta de l’any. Per altra banda, la consulta del doctor Oliver Inhoff, situada a Escaldes-Engordany, compta amb un temps d’espera de quatre mesos, ja que la seva agenda es troba completa fins al maig. A més, a dia d’avui té l’agenda tancada i l’obrirà en unes setmanes, tal com va informar la recepció del centre al Diari. Semblant és l’escenari de la consulta de la doctora Sílvia Nosàs, que només té disponibilitat a partir del 30 de maig. A la consulta de la doctora Ester Zamora, situada també a Escaldes, no es donen cites fins a l’agost vinent, i a part no agafa primeres visites, només treballa amb els usuaris habituals.

Els pacients estan enfadats, ja que no consideren normal el temps d’espera que han d’assumir per poder accedir a l’especialista. En cas d’urgència es recomana acudir al servei d’Urgències de l’hospital, però aquest no compta amb cap dermatòleg. Això provoca que els usuaris hagin d’optar pel servei privat, on donen hora amb més celeritat, però també a un preu més alt.

Cal destacar que si es truca per demanar hora a qualsevol especialista del país i no és possible en el termini d’un mes, la CASS està obligada a fer una derivació a un metge a l’estranger per així poder cobrir la necessitat dels usuaris. En el cas de l’endocrinologia, que s’especialitza en el diagnòstic i tractament de trastorns del sistema endocrí, que inclou les glàndules i òrgans que elaboren hormones, Andorra només compta amb un especialista a tot el país, i aquest fet provoca que la llista d’espera per poder accedir a aquest expert sigui realment molt llarga.

tracking