ACORD D'ASSOCIACIÓ

La reunió amb els assessors contractats per AE serà telemàtica

El malestar dels integrants del pacte d’estat obliga a cancel·lar la trobada presencial

Última reunió del pacte d'estat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió que els representants dels coprínceps i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, havien de mantenir amb els assessors de Gide el 12 de febrer es farà telemàticament, després del malestar que van expressar alguns representants dels partits que participen en el pacte d’estat per Europa.

Andorra Endavant, que ja tenia els bitllets d’avió per anar a Brussel·les, no entén aquest gir. Fonts de la formació que lidera Carine Montaner van explicar que només volen compartir la informació d’aquest informe, que costa 50.000 euros i que analitza les repercussions de l’acord d’associació. Fonts de la majoria parlamentària van admetre que la reunió havia generat malestar al PS, Progressistes-SDP i també en una part de Demòcrates, en considerar que Andorra Endavant no forma part del pacte i que té una postura definida contra l’acord i, per tant, se li donaria un protagonisme excessiu.

Robert Mauri, director de gabinet de la representació del Copríncep francès a Andorra, havia mostrat interès en aquesta reunió, que ara es farà en format telemàtic. El mes vinent els assessors de Gide vindran a Andorra i han previst exposar el treball al cap de Govern, Xavier Espot, i al síndic general, Carles Ensenyat. Després es farà una sessió informativa oberta a tota la ciutadania.

Aquest gabinet jurídic és el mateix que va fer l’informe a Mònaco, país que va acabar trencant les negociacions amb la Unió Europea.

tracking