Protesta agrícola

Reoberta la circulació entre el Pas i França

Els agricultors han abandonat l'RN-22 i RN-320 després de tres dies de bloquejos, però amenacen amb tornar a ocupar el tram el cap de setmana vinent i es refermen en fer pressió al Govern andorrà

Reobert el trànsit a l'RN22 i l'RN320

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agricultors que han bloquejat des del divendres la carretera que dona accés al Pas, a l'encreuament del'RN-22 amb l'RN-320, han recollit el campament i han retirat els tractors de la calçada. El pas de cotxes doncs ha quedat reobert per a fer trajectes transfronteres.

El sector agrícola no abaixa la guàrdia i amenaça de tornar a bloquejar el tram el divendres vinent si no ha rebut cap resposta satisfactòria del Govern francès abans de dimecres. Els manifestants insisteixen amb aquest 'ultimàtum' i es refermen en estar "determinats" per tornar el cap de setmana vinent. En aquest sentit, els manifestants asseguren que la protesta s'ha desplaçat a la frontera amb el Principat "per fer pressió" i esperen del Govern andorrà "expressar al país veí la seva insatisfacció".

Els agricultors de l'Arieja van reunir-se ahir amb el subprefecte de Prades, Didier Carponcin, i esperen retrobar-se abans del dimecres amb el senador del departament dels Pirineus Orientals, Jean Sol, en què es preveu que aquest traslladi els reclams dels agrícoles al Govern de l'estat francès.

Fins avui, hi ha hagut el bloqueig d'una vintena de tractors i una vuitantena d'agricultors que han mobilitzat la circulació com a part de les protestes envers a les polítiques de l'impost del carburant i de les ajudes de l'Estat francès que fins ara han estat "insuficients".

tracking