Consell General

L'APCE reclama la pau a l'Orient Mitjà i el retorn dels infants ucraïnesos deportats

En la sessió s'ha escollit a Berna Coma com a presidenta de la delegació andorrana

Berna Coma, Cerni Escalé i Susanna VelaConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació del Consell General a l'AssembleaParlamentària del Consell d'Europa (APCE) ha participat avui en la sessió plenària d'hivern que s'ha celebrat des de dilluns a Estrasburg, França. En aquesta sessió, en la qual també s'ha elegit la presidència de l'APCE, Berna Coma, com a presidenta de la delegació andorrana, ha estat escollida per ostentar una de les dinou vicepresidències de l'organisme durant els pròxims dotze mesos.

Durant aquesta setmana l'APCEha organitzat un debat d'urgència sobre la situació dels infants a Ucraïna. En concret, s'ha aprovat una resolució amb els vots a favor de la delegació andorrana, per tal de reforçar la cooperació entre els diferents actors per consolidar els esforços per retornar els infants deportats i traslladats per la força als territoris d'Ucraïna ocupats temporalment, la Federació Russa i Bielorússia. En aquest sentit, la plataformaChildrenofWardel govern ucraïnès té la informació sobre 19.546 nensdeportats, dels quals només 388 han tornat a casa.

Referent a la situació a l'Orient Mitjà, l'APCEha aprovat una resolució amb els vots a favor d'Andorra, en què reclama garantir l'alliberament immediatincondicionalde tots els ostatges, així com fer un alto el foc immediat iprolongatper permetre l'accés complet, ràpid, segur i sense obstacles d'assistència humanitària per a la població de Gaza. També remarca que és crucial reprendre les negociacions de pau sobre la base d'una solució de dosestats, amb la participació de les parts interessades rellevants i amb elsuportde la comunitat internacional per aconseguir una pau justa i duradora a la regió.

La delegació del Consell General també ha votat a favor d'una resolució per fer front a les tendències negatives de la globalització després de la pandèmia de la COVID-19 i la guerra d'Ucraïna. En aquest sentit, es demana aplicar polítiques que promoguin la cohesió i abordin les desigualtats socials, especialment en els àmbits de l'ocupació juvenil, l'educació, la salut pública, la formació i les pensions dignes.

Al llarg de la setmana, la delegació andorrana, formada per Berna Coma, CerniEscaléi Susanna Vela, ha participat en les reunions de les comissions de l'APCEde les que són titulars i han assistit també a diverses audicions parlamentàries.

tracking