Ensenyament

El 80% dels títols de batxillerat professional s'homologaran amb Espanya

La Comissió Mixta d’educació hispanoandorrana ha acordat el reconeixement en el marc de la reunió anual celebrada a Madrid

Comissió Mixta d'educació hispanoandorranaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 80% dels títols de batxillerat professional andorrans s'homologaran amb Espanya. D'aquesta manera, ho ha acordat la Comissió Mixta d'educació hispanoandorrana en la reunió anual celebrada aquest divendres a Madrid i que ha estat presidida per secretari d'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, i el seu homòleg espanyol José Manuel Bar. Concretament, seran homologables amb les seves titulacions equivalents espanyoles els títols de batxillerat professional de tèncic en cures d'infermeria, de tèncic de suport de sistemes informàtics i xarxes, de tècnic de suport a la gestió administrativa i de tècnic sociocomunitari.

Així doncs, l'alumnat andorrà que posseeixi algun d'aquests quatre títols de batxillerat que emet el Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats veurà reconeguda la seva titulació per part ministeri espanyol encarregat de l'educació, de la mateixa manera que el ministeri andorrà reconeixerà els títols espanyols equivalents.

Tanmateix,queda fora d'aquest reconeixement el títol de tècnic de suport de desenvolupament d'aplicacions, ja que no existeix una titulació equivalent al país veí. Pel que fa a la resta diplomes professionals inicials, les dues administracions continuaran treballant en el seu reconeixement.

La trobada també ha servit per tractar aspectes com ara els efectius i les infraestructures escolars del sistema educatiu espanyol al Principat, els projectes pedagògics comuns als tres sistemes educatius, així com l'atenció a la diversitat que s'està duent a terme als sistemes educatius presents al país. Un altre punt de l'ordre del dia ha estat l'ús de les tecnologies i de les pantalles a l'aula, les competències digitals i les proves DELE de l'Institut Cervantes (Diplomes d'Espanyol com a Llengua Estrangera) que se celebren a Andorra.

tracking