Consell Superior de la Justícia

Formació per a magistrats, batlles i fiscals

Juan Antonio Xiol Ríos, ha estat el primer ponent del programa 2024

Primera ponència del pla de formació contínua 2024

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formaciócontínuaper a magistrats, batlles i fiscals que ofereix el Consell Superior de la Justícia ha iniciat el programa 2024 amb la ponència de l'exmagistratespanyol Juan AntonioXiolRíos. Aquesta ponència ha tractat sobre les experiències d'un jutge veteràa l'entorn dels problemes pràctics de l'exercici judicial en tribunals individuals i col·legiats, i ha comptat amb la participació d'una trentena de magistrats, batlles i fiscals del país.

El pla de formació contínua que impulsa anualment el Consell Superior de la Justícia està coordinat pel jurista i membre delCSJ, Ramon Camp, de la mateixa manera el pla de formació manté el volum d'activitatsrespecte al'any passat inclou tallers i seminaris d'àmbit general, específics per a cada especialització, formacions personalitzades, estades i cursosonline, i tenen un caràcter pràctic i transversal, amb un especial èmfasi en l'anàlisi de situacions d'actualitat amb un fort impacte entre la ciutadania.

Magistrats, batlles i fiscals podranseguirdurant aquest any altres formacions que tractaran temes com la gestió de la negociació, la modernització del llenguatge jurídic, un seminari sobre bones pràctiques en les audiències de menors i de les persones amb discapacitat, un curs d'anàlisi d'estats financers o una ponència sobre ètica i mitjans de comunicació.

També s'han programat sessions específiques per a la jurisdicció civil, per a la jurisdicció penal i administrativa. El programa també inclou cursos adreçats a secretaris judicials, orientatsa l'entorn dela direcció i organització de l'oficina judicial, a l'aplicació del Codi de Procediment Civil, així com activitat formativa sobre la implantació de l'expedient judicial electrònic. El pla de formació contínua també ofereix un itinerari formatiu adreçat als funcionaris de l'Administració de Justícia i al personal del Consell Superior de la Justícia sobre dret penal i administratiu i d'altres tallers decaràcterpràctic.

tracking