Protestes a França

Talls a l'RN-22 de l'Ospitalet al Pas de demà a diumenge

El trànsit estarà interromput en la carretera d'accés a Andorra de manera intermitent per les mobilitzacions dels agricultors veïns

Avís d'Andbus als viatgers pels problemes de mobilitat amb França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les protestes dels agricultors francesos dificultaran la mobilitat amb França a partir de demà i durant tot el cap de setmana. La informació que ha arribat extraoficialment a Andorra anuncia que els talls començaran demà a partir de les 10 hores i es prorrogaran de manera intermitent fins al diumenge. La mobilització afectarà l'RN-22 i els tancaments al pas de vehicles es faran des de l'Ospitalet fins a l'antiga duana francesa, segons les previsions que destaquen que hi pot haver piquets en diversos punts de la carretera.

El Govern ha fet un comunicat poc abans de les set d'aquesta tarda on "recomana actualitzar la informació viària davant l'anunci de talls a l'accés a Andorra des de França". L'executiu indica que els possibles tancaments al trànsit seran demà entre les 10 i les 17 hores a les carreteres RN-22 i RN-320. I exposa que les autoritats veïnes "han advertit sobre la possibilitat del bloqueig de la carretera a La Croisade", motiu pel qual recomana informar-se sobre l'estat de la ruta abans de fer el desplaçament entre els dos països si s'ha de passar pel punt del tall.

L'executiu assenyala que la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, "ha expressat la preocupació per les afectacions que pot suposar per Andorra el tall anunciat al prefecte de la regió veïna, Pierre-André Durand". I assegura que els mecanismes d'informació entre les autoritats dels dos països "s'han intensificat per fer el seguiment exhaustiu i acurat de la situació".

Afectacions a les línies de bus

La companyia de transport Andbus adverteix de les dificultats per desplaçar-se cap a França els dies 26, 27 i 28 de gener. L'empresa informa els clients en la pàgina web que la possibilitat de talls de circulació en la frontera amb Andorra amb França per les manifestacions dels agricultors gals fa que no puguin garantir que les línies operin amb normalitat". L'alerta es dona als viatgers perquè ho tinguin en compte abans de comprar el bitllet de bus. La companyia preveu mantenir el servei a Tolosa.

tracking