JUSTÍCIA

L'àvia signa el contracte del pis de lloguer que li ofereix Afers Socials

L’advocat dels dos germans entra al Tribunal Superior una demanda de revisió per intentar aturar el desnonament

Objectes personals el primer cop que esperaven ser desnonats.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història, o més aviat la mala experiència, dels dos germans que han de ser desnonats demà per la saig té cada dia novetats i girs inesperats. L’advocat va presentar ahir al matí una demanda de revisió com a darrer intent per aturar l’execució, i quasi paral·lelament la dona, Isabel Ruiz, visitava acompanyada de la tècnica d’Afers Socials un pis ubicat a Santa Coloma i acceptava el trasllat. Resumint, que va acceptar el contracte de lloguer i anar a viure amb el seu germà Antonio a un pis situat en una tercera planta amb ascensor.

No vol dir això que l’afer estigui tancat. L’advocat, Emilio Campos, ha demanat a la sala civil del Tribunal Superior que reclami a la Cambra de Notaris un testament que permeti verificar si la persona que ha emprès les accions legals per aconseguir l’ordre de desnonament està legitimada per fer-ho, així com per cobrar la renda mensual. Òbviament, la maniobra del lletrat fa pensar que té més que dubtes sobre aquesta qüestió.

Campos considera que el Superior hauria de paralitzar el desnonament i fer aquesta comprovació per esvair qualsevol recel al respecte. Ho hauria de decidir avui, però el lletrat no transmet gaire optimisme, encara que ahir va recordar que el més just seria decretar la suspensió del desnonament com a mesura cautelar per evitar sorpreses posteriors ja sense resolució. “Si no es fa la suspensió cautelar serà una barbaritat”, va remarcar.

L’àvia, de 74 anys, que viu amb el seu germà de 72 discapacitat, va signar ahir el contracte de lloguer. El Govern es compromet a pagar la fiança i la meitat de l’arrendament –que és de 1.200 euros, mentre que ara en paguen 350–. La Isabel va acceptar-ho, tot i que Campos va considerar que “hi ha un intent del Govern per resoldre el cas per evitar un conflicte enmig d’aquest descontentament pel mercat immobiliari”.

El lletrat va comentar que li sembla que la dona s’ha confiat, però que no té cap document per escrit en què es concreti quin tipus d’ajudes rebrà i durant quant temps: “Pot ser que en un any es quedi sense suport i no podrà fer front al lloguer, les coses s’han de fer correctament”, va assenyalar.

Per la seva banda, el ministre portaveu va recalcar ahir que el Govern “ha atès sempre les seves responsabilitats, en aquest cas i en tots els casos, i no deixem a ningú desemparat”, en referència a la situació dels dos avis del carrer Callaueta d’Andorra la Vella. Guillem Casal va reivindicar que “de desnonaments no se n’ha hagut d’executar cap gràcies al treball d’Afers Socials perquè sempre s’han trobat alternatives i en aquest cas en trobarem”, i va destacar que la titular d’Afers Socials, Trini Marín, s’ha implicat de manera directa en aquest cas tan complicat i que el departament que encapçala compleix amb la seva tasca d’acompanyament logístic als afectats perquè trobin un nou allotjament i per si poden tenir dret a percebre ajuts socials.

REPORTATGE

Una cuina sense portes “El menjador era gran i amb balcó, però la cuina no tenia portes i l’olor del menjar quedarà per tota la casa”. Aquesta va ser la primera valoració de la dona que ha de ser desnonada després de visitar el pis que li va oferir el Govern i que ella va acabar acceptant. El pis, que es troba “a prop de la Creu Roja”, és un tercer amb ascensor –no gaire gran, segons l’àvia– amb dues habitacions i un lavabo. La padrina va assegurar que l’habitatge “d’espai no era molt ample” i que en aquest sentit era més gran el pis on es troba actualment, pel qual feia dècades que pagava 350 euros al mes. Pel que fa a la zona de Santa Coloma on es troba l’immoble, va afegir que no li va agradar, però que el pis en si “per a mi està bé”. En espera del que passi al Tribunal Superior amb la petició d’anul·lació de les sentències que obliguen els dos padrins a abandonar el seu domicili, la dona va afirmar que “no sé què passarà divendres”, el dia en el qual està programat el desnonament, però va avançar que la seva intenció és “estar uns mesos al pis que m’ofereix el Govern” i després buscar per compte propi algun habitatge a la “immobiliària del meu carrer”. Abans d’haver-se de traslladar a la nova vivenda, l’àvia va apuntar a la possibilitat que el recurs del seu advocat prosperi, però no va voler mostrar-se esperançada amb la idea de quedar-se al seu pis. Tanmateix, va afegir que “hi ha moltes coses” respecte al seu cas que van sortint a la llum i va apuntar als problemes familiars que han acabat per derivar en la situació límit amb la qual avui es troben els dos avis i que ara podrien fer que s’aturés el desnonament. L’àvia va parlar de les ajudes que el Govern està disposat a donar-li, que corresponen a la meitat del lloguer mensual (600 euros), i va afirmar que ho té aparaulat amb l’executiu, que també s’encarregarà d’abonar l’entrada al pis.

tracking