FALLIDA

Els extreballadors de Construccions Loan dubten que se'ls pagui tot el deute pendent

Calculen que son 800.000 euros l’import que haurien d’haver percebut

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gruix important dels treballadors de Construccions Loan encara confia a recollir alguna cosa de les engrunes que quedin del patrimoni de l’empresa, que es va declarar en fallida el juny del 2018. Sostenen que fent números amb la llei a la mà els 15 empleats que s’han ajuntat en l’acció judicial haurien de rebre uns 800.000 euros (sous, indemnització i quitança), però la seva esperança és mínima i continuen esperant que la Batllia tanqui el cas i decideixi com queda la indemnització i salaris pendents.

Recorden que el 2013 ja van començar a tenir problemes per cobrar les nòmines i part del personal, veient-les venir, va marxar per voluntat pròpia. Es veien nuvolades que auguraven la tempesta, i el 2015 van començar els endarreriments i l’empresa devia tres mensualitats als treballadors.

El retard judicial, el mal crònic del sistema, els manté a l’espera. Alguns ja s’han jubilitat, altres tenen una pensió per malaltia laboral i els més joves s’han reubicat. Depenen de dues administradors judicials i són conscients que els quedarà la xavalla. “Primer cobra la CASS, després els bancs, i el que quedi serà per a nosaltres”, afirma amb poc optimisme un exempleat. Afirmen que Inspecció multava l’empresa, “però tampoc cobràvem, i el 2020 ens va pagar un mes per ordre de la Batllia”. Els dos treballadors amb qui ha contactat el Diari calculen que haurien de cobrar 99.000 i 88.000 euros. “Una petita fortuna per a qui s’ha deixat el llom a l’obra i que, a més, ens permetria guanyar més punts de la CASS i millorar la pensió”, apunten. Són cinc anys des que es van quedar sense el lloc de treball i segueixen esperant.

Segons expliquen, la companyia va deixar un forat de 17 milions d’euros amb la fallida, i malgrat que han perdut tota mena de confiança en la justícia, afirmen que “la saig ens ha donat una mica d’esperança”. La cirereta del país, lamenten, és que la Batllia va atorgar una paga de 1.200 euros al propietari de la constructora per viure”. La queixa de la saig va deixar-ho sense efecte. La Batllia va autoritzar l’embargament de diferents immobles.

tracking