Ciberdelinqüència

Extorsions i amenaces de mort per visitar webs de contactes

La policia alerta que ha rebut més d'una desena de denúncies de fraus exigint pagaments de diners

Un agent de la policia judicialSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita a web de contactes ha provocat més d'una desena de denúncies en les darreres dues setmanes per extorsions i amenaces de mort a les persones que han entrat en aquestes pàgines, segons informa la policia. El cos de seguretat alerta de l'increment d'aquests tipus de fraus que asseguren "no és una modalitat nova, sinó que es produeix de forma cíclica arreu del món" i tenen al darrere organitzacions criminals que arriben a estafar "milers d'euros a les víctimes".

La policia explica que les víctimes entren als webs a través d'anuncis falsos i se'ls hi demanen dades com el número de telèfon. Uns dies després la persona que ha visitat la pàgina de contactes rep "una trucada o un missatge d'una persona que es fa passar pel responsable de l'empresa que gestiona les cites demanant-li diners pels perjudicis causats, sigui per haver ofès alguna dona o per haver-los fet perdre el temps". El servei d'ordre destaca que la trucada es produeix malgrat la persona no hagi establert cap contacte.

Els estafadors exigeixen el pagament per mitjà d'aplicacions de diners per transferències i envien imatges amb amenaces de mort per intimidar les víctimes per aconseguir que paguin l'import que es reclama. El cos de seguretat recalca que qui es trobi en aquesta situació s'ha de posar en contacte amb la policia "i, sobretot, no ha de fer cap pagament".

tracking