PAGAMENT FIX ANUAL

Nou sistema d'ajuts per a la gatera i la gossera per fomentar l'adopció

ARPA exposa a Casal els problemes dels propietaris d’animals de companyia

Guilem Casal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, confia que el nou sistema que s’ha implantat per subvencionar les entitats que s’encarreguen de la gossera i la gatera serveixi per ajudar a fomentar l’adopció dels animals. La novetat rau en el fet que només es paga una quantitat fixa anual i s’elimina la variable en funció dels animals dels quals s’ha de tenir cura.

Casal va fer aquestes declaracions en un moment de crispació entre associacions animalistes, i va recordar que s’ha creat una nova àrea d’animals domèstics amb dos efectius. En els darrers dies hi ha hagut una forta polèmica amb la gestió que fa Laika de la gatera, crítiques que l’associació ha qualificat d’infundades.

La partida per a la gossera és de 138.000 euros i per a la gatera, de 90.000 euros, en aquest darrer cas basada en una capacitat màxima de 120 gats. El ministre va demanar que “tot millori i s’acabin les discrepàncies” i va apostar per una gestió que fomenti l’adopció.

D’altra banda, una delegació de l’ARPA, formada per Jaume Vilamajó i Sònia Borrell, es va trobar ahir amb Casal per millorar la llei de protecció animal, no només els de companyia. Es van abordar diferents temes, com la dificultat de trobar pisos de lloguer que admetin mascotes, les denúncies que rep l’ARPA de nuclis zoològics o instal·lacions amb gossos en males condicions i la maca de zones d’esbarjo a totes les parròquies.

ARPA va posar èmfasi a agrair la predisposició del ministre d’altres responsables del ministeri en aquesta reunió de més de dues hores en què es van poder exposar les opinions de l’associació relatives als animals de companyia.

tracking