CULTURA

El Bici Lab repassa l'evolució tecnològica de la bicicleta

Una de les bicicletes exposades.Víctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bici Lab va inaugurarahira les cinc de la tarda una nova exposició. La mostra, titulada Eureka?, fa un recorregut per l’evolució de la tecnologia de la bicicleta, des dels orígens fins a l’actualitat. S’hi podran veure 13 ginys inversemblants (d’aquests, 11 no s’havien mostrat mai al públic) que demostren que l’evolució històrica d’aquest mitjà de transport no ha estat lineal, sinó que més aviat a fet ziga-zagues i sovint ha anat a parar a carrerons sense sortida.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 16 de juny, es completarà amb un programa d’activitats lúdiques i culturals per a tots els públics. Hi haurà conferències, tallers per als més petits i fins i tot un club de lectura.

Les bicicletes exposades són exemples d’invents que aportaven solucions, a vegades brillants però d’altres vegades estrafolàries, en diferents camps com la transmissió, la suspensió o el disseny, sempre perseguint la idea que la bicicleta fos cada cop un estri una miqueta més funcional. I per a fer-ho, es posa damunt de la taula la figura dels invents, dels inventors, de les patents, del mètode científic, però fins i tot, també, de com un canvi sobtat en el clima va ser el causant del naixement del germen de les bicicletes.

Eureka? pren el relleu de l’exposició La Vuelta a Espanya, que entre l’agost de l’any passat i el gener d’aquest any ha explicat com funciona aquest gran esdeveniment esportiu, coincidint amb la seva arribada al país l’estiu passat.

tracking