Solidaritat

Campanya de donació de sang la setmana vinent

L'alumnat de l'Escola Andorrana convoca als donants al Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Presentació 6a campanya de donació de sang organitzada per l'escola AndorranaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants de primer curs de les tres escoles de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà impulsen una nova campanya de donació de sang per a aquest 2024, la sisenad'ençà quees va endegar la iniciativa. La campanya sota el lema 'No donislikes, dona sang!' tracta d'una acció que culmina el projecte sobre la sang i el sistema circulatori que es fa a les aules i que implica àrees com les Ciències Físiques i de la Natura, Visual i Plàstica i Llengua catalana.

Aquest any l'activitat es dividirà en tres dies, el 31 de gener i 1 i 2 de febrer al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. La directora general d'Escola Andorrana, Formació Andorrana i Formació Professional, Olga Moreno, el secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, i tres alumnes dels tres centres participants han presentat aquest dimarts la iniciativa adreçada a tota la població del Principat. L'any passat es van fer 359 donacions, una xifra similar a l'assolida en les campanyes anteriors, "sabem que serà difícil de superar, però que creiem que amb la bona tasca que han efectuat els alumnes, com a mínim, podrem igualar-la", ha indicat Olga Moreno.

Els alumnes s'organitzaran per assumir diverses tasques, com ara donar la benvinguda i fer de guies per als donants, repartir díptics i animar els ciutadans a donar sang, recollir dades estadístiques o fer fotografies de l'acte. Per participar en la campanya, les persones interessades han de demanar hora a la pàgina web www.donarsang.gencat.cat. Les persones majors de18anys poden participar en la donació, sempre que compleixin una sèrie de requisits com tenir una edat límit de70anys, un pes superior als 50 kg i recordar deixar un espai de descans mínim de2mesos entre donacions.

tracking