COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA

Unió amb Espanya i França per millorar els camins entre els refugis

El projecte Desir celebra la primera reunió a Andorra, juntament amb els països veïns

Primera reunió del projecte Desir a AndorraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera reunió de Desir, el Projecte de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra dedesenvolupament econòmic sostenible, es va centrar en l’enfortiment i la millora de laconnexió, la gestió de les reserves i allotjament i el coneixement de tots els refugis de muntanya guardats dels Pirineus. Segons va informar ahir el Govern, es tracta d’una iniciativa per incentivar el desenvolupament, l’homogeneïtzació, la consolidació i la digitalització dels itineraris transfronterers entre els refugis i fomentar les activitatsde sensibilització mediambiental. L’acció anirà acompanyada d’una millorainformàtica de la web del projecte per incorporar-hinous continguts i noves funcionalitats. Desir és el projecte continuista d’Entrepyr, una pàgina web en què es poden consultar refugis del Pirineu i algunes rutes, i el que pretén ara és aprofundir i ampliar la feina executada pels dos projectes anteriors, l’Entrepyr I i l’Entrepyr II.

Aquestaprimera reunió es va celebrar ahir Andorra i va servir també depresentació perestablir un calendari per fer els seguiments dels projectes, que s’ha fixat en tres anys. Les trobades es faran tant en línia com presencials.

L’executiués membre associat de Desir amb un pressupost global d’1.549.432,10 euros, finançat en un 65% pels fons europeus Feder, segons concreta el Govern. També en formen part, entre altres òrgans del país i dels territoris veïns, la Federació Aragonesa de Muntanyisme,la Federació Francesa de Clubs Alpins de Muntanya, la Xarxa Educació Pirineus Vivents amb la col·laboració d’Andorra Recerca i Innovació o la Federació Francesa de Randonnée Pedestre.

tracking