Successos

Una turista denuncia una agressió sexual en un hotel

La víctima lamenta que després d’un any no ha tingut cap notícia del seguiment del cas

Dos vehicles de la policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de 20 anys i de nacionalitat anglesa denuncia haver patit una agressió sexual per part d’un massatgista d’un hotel d’Andorra. Segons les declaracions de la jove al Diari, els fets van ocórrer fa un any, concretament el 18 de gener del 2023, quan ella, la seva parella i uns familiars passaven uns dies al país en un viatge de turisme. Aquell dia, la noia va demanar una sessió de massatge d’esquena i coll i, en arribar, el presumpte agressor li va dir que havia pagat per un massatge corporal complet. En aquell moment no va sospitar que la sessió derivaria en una agressió sexual. Un cop va poder sortir de l’habitació, “vaig anar directament a parlar amb la direcció de l’hotel”, va afirmar. Segons la noia, la direcció va tancar el presumpte agressor en una altra habitació, i a ella li van assegurar que l’havien acomiadat –tot i que ella desconeix si realment ho van fer–, tot expressant les seves disculpes, però sense emprendre cap acció de tipus legal. El següent pas de la jove va ser anar a l’hospital per les possibles afectacions físiques, i des d’allà van presentar la denúncia a la policia, que ha confirmat al Diari que la mateixa va ser tramitada.

Durant els tres dies següents la família va continuar hospedant-se a l’hotel fins poder tornar a Anglaterra. La jove assegura que tot el personal de l’hotel s’havia assabentat de la denúncia: “Em sentia observada i molt incòmoda”, va afirmar, tot detallant la seva indignació en veure que a la seva habitació li havien deixat fruita i dolços “com a senyal de disculpa”.

Un cop a Anglaterra, la noia va intentar posar-se en contacte amb l’advocat andorrà que li portava el cas en diverses ocasions, “però mai ha respost ni als meus correus electrònics ni a cap de les meves trucades”, va assegurar, afegint que mai l’havien cridat a judici. Segons la noia, més tard es va assabentar que el presumpte agressor havia intentat fugir a l’Argentina, el seu país d’origen, però actualment no sap si finalment va ser detingut. D’altra banda, en aquest temps la noia també va tenir coneixement que ella no havia estat l’única víctima i que l’home també havia agredit una de les seves companyes de viatge, i va explicar que “està molt afectada i prefereix guardar l’anonimat”.

Davant d’aquesta situació, la jove assegura desconèixer quines accions pot prendre perquè es faci justícia i es detingui l’agressor. “Vaig viure aquesta situació horrible quan només tenia 19 anys i en un país estranger, l’única cosa que busco és que es faci justícia i que aquest home no torni a fer mal a ningú més”, i és per això que la jove va decidir contactar amb els mitjans de comunicació. D’altra banda, la jove tampoc és capaç de comprendre la reacció de l’hotel: “En cap moment es van fer responsables de la gravetat de la situació”, va concloure.

L’actual direcció de l’hotel va afirmar al Diari que els fets van ocórrer quan la gestió estava al càrrec d’una altra empresa i es van declarar desconeixedors d’aquesta denúncia. Van afirmar també que amb el canvi de l’entitat gestora es va renovar absolutament tot el personal i actualment no hi queda cap de les persones que hi treballaven abans.

Ara, tot i que ja ha passat un any, la noia afirma que les conseqüències psicològiques de l’agressió li han robat l’estabilitat emocional, encara ha de fer teràpia i ha hagut de superar moltes dificultats en la seva relació de parella: “Aquest assalt em quedarà gravat tota la vida”, va dir.

tracking