justícia

Queixes dels advocats per l'increment de les tarifes del torn d'ofici

L'accés principal a la seu de la justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats qualifiquen del tot insuficient l’increment d’un 6% la remuneració de la defensa i l’assistència tècnica lletrades, que el consell de ministres va aprovar ahir amb la modificació del reglament que regula aquest servei gratuït a les persones sense recursos per pagar un advocat. Els lletrats fa temps que es queixen que tenen les tarifes congelades i que no surt a compte fer aquestes guàrdies, que ara per ara són voluntàries.

L’aprovació del Codi de Procediment Civil i la seva entrada en vigor han suposat un canvi substancial en les normes processals civils que regulaven el procés andorrà fins ara, i és per aquest motiu que ha esdevingut necessari adequar-lo. D’aquesta manera, s’introdueixen mecanismes per millorar els procediments actuals, com per exemple quan concorren els requisits perquè la persona beneficiària de la defensa i assistència gratuïtes hagi de retornar al Govern determinats imports, com ara els honoraris de l’advocat que ha intervingut, així com les despeses i taxes previstes.

Els lletrats consultats per aquest rotatiu van ressaltar que fer el seguiment de tot un procés és llarg i es considera poc remunerat, com així s’ha fet saber al Col·legi.

tracking