Cooperació transfronterera

Govern treballarà amb Espanya i França per millorar els camins entre els refugis del Pirineu

El projecte Desir ha celebrat la seva primera reunió a Andorra, en què hi participen òrgans dels països veïns

Primera reunió del projecte Desir celebrada a AndorraGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera reunió de Desir, el Projecte de Cooperació Transfronterera entre Espanya, França i Andorra deDesenvolupament Econòmic Sostenible, s'ha centrat en l'enfortiment i la millora de laconnexió, la gestió de les reserves i allotjament i el coneixement de tots els refugis de muntanya guardats dels Pirineus. Segons informa el Govern, es tracta d'una iniciativa per incentivar el desenvolupament, l'homogeneïtzació, la consolidació i la digitalització dels itineraris transfronterers entre els refugis i fomentar les activitatsde sensibilització mediambiental. L'acció anirà acompanyada d'una millorainformàtica de la web del projecte per incorporarnous continguts i noves funcionalitats.

Aquestaprimera reunió s'ha celebrat a Andorra i ha servit també depresentació perestablir un calendari per a fer els seguiments dels projectes, que s'ha fixat en tres anys. Les trobades es faran tant en línia com presencials.

El Governés membre associat de Desir amb un pressupost global d’1.549.432,10 euros finançat en un 65% pels fons europeus FEDER, segons concreta l'Executiu. També hi formen part, entre d'altres òrgans del país i dels territoris veïns, la Federació Aragonesa de Muntanyisme,la Federació Francesa de Clubs Alpins de Muntanya, la Xarxa Educació Pirineus Vivents amb la col·laboració d'Andorra Recerca i Innovació o la Federació Francesa de Randonnée Pedestre.

tracking