Justícia

Govern torna a convocar la tria de jutge d'Estrasburg per falta de candidats

La magistrada Canòlic Mingorance és l’única aspirant que s’hi ha presentat i fa falta una terna per fer el procés

Canòlic Mingorance

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern farà una nova convocatòria per a la selecció dels candidats per escollir el jutge andorrà al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TDH) perquè no s’han presentat el mínim de tres aspirants requerits. El procés que es va obrir el 13 de desembre fixava que calien tres candidats per conformar la llista nacional però només hi ha hagut una aspirant, la magistrada del Tribunal de Corts Canòlic Mingorance, que opti a substituir el jutge Pere Pastor.

L’executiu aprovarà dimecres en la reunió de consell de ministres la nova convocatòria i es publicarà en un BOPA extra per intentar assolir concurrència per optar a ser el representant del Principat al TDH i sumar més aspirants. El procediment iniciat preveu que el Govern presenti una llista de tres candidats a l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa perquè designi, per majoria de vots emesos, a triar el jutge per a Andorra a Estrasburg.

Pastor ocupa al càrrec al tribunal europeu des de fa nou anys i el jutge no és reelegible. El mandat s’acaba el 31 d’octubre d’aquest any i, per tant, hi ha temps suficient per convocar la nova selecció per assolir la terna de candidats.

Canòlic Mingorance es va incorporar al Tribunal del Corts el 2018 després d'una llarga trajectòria judicial com a batlle i ha portat causes especialitzades en blanqueig.

tracking