CENTRE PENITENCIARI

La presó tindrà 24 llits per complir arrestos i buidar la llista d'espera

Hi ha 44 condemnats pendents d’acatar el càstig i un terç ho podran fer immediatament

Una cel·la de la presó.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presó reorganitza el mòdul de menors per resoldre la llista d’espera de condemnats que han de complir arrestos parcials, per exemple els que impliquen anar a dormir a la presó. La Comella tenia tretze places fins ara, que ja s’han ampliat en sis més i “els propers dies” se n’hi sumaran cinc, segons va especificar ahir el ministre portaveu, Guillem Casal, després del consell de ministres. Amb l’ampliació de llits, un terç de les 44 persones que han de complir penes de presó d’aquesta tipologia podran fer-ho de manera immediata, va recalcar Casal. El ministre va precisar, però, que no es pot definir el temps que es trigarà a resoldre les condemnes pendents perquè cadascuna té un termini de compliment.

L’espai que es guanya del mòdul de menors implica cinc cel·les de dues places i una d’individual adaptada a persones amb discapacitat. Queden quatre llocs per a eventuals internaments de menors d’edat –ara mateix no n’hi ha cap d’ingressat a la Comella–; el Govern considera que el mòdul “segueix adequadament dimensionat per a ingressos de menors”. Casal va assegurar que el ministeri d’Interior seguirà atent a les necessitats de la presó, també al mòdul psiquiàtric, per si s’han d’implantar millores. La creació d’aquesta àrea és la que ha reduït els espais per al compliment dels arrestos parcials.

D’altra banda, el ministre portaveu va avançar que el Govern està disposat a impulsar el projecte de llei que ajorni l’entrada en vigor de la digitalització de la justícia, però que encara no han parlat amb el Consell Superior.

MÉS

CATALÀ

Els titulats de l’FP inicial podran tenir el B1 o el B2 de català en funció de les notes de l’assignatura. Els de batxillerat professional, un B2 o un C1.

RAMADERIA

L’executiu va aprovar les subvencions al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals del segon semestre del 2023; 95 explotacions es reparteixen 613.000 euros.

SUBVENCIONS

Obert el període perquè entitats de l’àmbit social demanin ajuts. Es tancarà el 7 de març.

tracking