INFRAESTRUCTURES

Espot diu que no llençarà diners per un cònsol novell

El cap de Govern recorda que la nova seu d’Andorra Telecom és fruit d’un procés participatiu en què van tenir veu comerciants i veïns

Render de la nova seu de la parapública.ANDORRA TELECOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou edifici d’Andorra Telecom es construirà a la plaça de l’antiga caserna de bombers d’Andorra la Vella. Aquesta setmana el comú de la capital va proposar a la parapública de paralitzar les obres del Node, que és previst que comencin el dilluns de la setmana entrant. A més, va demanar de replantejar el projecte i construir l’edifici al terreny on actualment hi ha l’aparcament comunal Fener 2. Xavier Espot, cap de Govern i president de la parapública, però, va respondre a la demanada del comú en termes molt clars: “Hi ha hagut uns concursos i unes adjudicacions, i evidentment aquests diners crec que ara no es poder llençar a la brossa d’un dia per l’altre perquè hi hagi una petició d’un determinat cònsol que acaba d’arribar ara mateix”.

Espot va recordar que el Node és fruit d’un projecte participatiu en què van tenir veu les associacions de comerciants i els veïns de la zona, així com el comú d’Andorra la Vella. Aquest procés, va afegir, va permetre dissenyar “un concurs per construir un edifici molt diferent de l’edifici que inicialment s’havia projectat”, més integrat en l’entorn urbà. El cap de l’executiu va defensar que el Node preservarà “un espai molt ampli” d’ús públic, obert a tots els ciutadans, i, per aquesta raó, donarà una resposta adequada a les necessitats de la parapública i els seus usuaris, així com als ciutadans de la parròquia i del conjunt del país.

El cap de Govern va assegurar que la direcció d’Andorra Telecom “ha treballat de valent” en el projecte per “preservar al màxim possible els espais públics”. A tall d’exemple, va apuntar que totes les terrasses de l’immoble s’obriran a la ciutadania.

El comú d’Andorra la Vella no té la capacitat jurídica per obligar la parapública a aturar el projecte actual. El terreny de la plaça de l’antiga caserna de bombers on es construirà el Node és propietat d’Andorra Telecom i, a més a més, “hi ha uns convenis signats que el comú ha d’honorar”.

Pel que fa a Sergi González, cònsol major de la capital, va explicar ahir en unes declaracions que va fer a la plaça Guillemó que “la ciutadania s’ha fet seva la plaça de The Cloud i és un emplaçament que està molt bé”. També va dir que el poble presenta certs neguits, ja que si ells poguessin decidir es quedaria com una plaça reservada per a l’ús públic, com fins ara. Des del comú volen parlar amb Espot, president de la parapública, perquè els expliquin el projecte i quines repercussions tindrà la construcció del nou edifici de telecomunicacions. Si no s’arriba a un acord amb Andorra Telecom, volen que el projecte causi les menors repercussions possibles als ciutadans i comerciants de la parròquia.

González va dir que no han rebut resposta per part del Govern però sí d’Andorra Telecom, “que estan disposats a treballar plegats i a tenir una bona comunicació i entesa, perquè al cap i a la fi és un bé comú”. El cònsol va apuntar que el projecte ja estava a punt i només s’ha de buscar un millor enfocament.

tracking