IMMIGRACIÓ

El Govern estudia augmentar els dipòsits dels residents passius

L’acord d’associació permet aplicar la mesura

Departament de Tributs i Finances.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Andorra no pot continuar creixent a un ritme de 4.000 residents suplementaris cada any”. El cap de Govern, Xavier Espot, va mostrar-se partidari, en declaracions a la premsa ahir al migdia, de buscar mecanismes per limitar l’increment de població per reduir l’impacte de problemes com, per exemple, la manca d’habitatge i l’abastiment d’aigua.

Espot va assenyalar, d’una banda, que el país, amb una economia dependent de mà d’obra estrangera, no podrà allotjar tots els treballadors forans en el futur. D’altra banda, va mostrar-se favorable a incrementar l’import dels dipòsits dels residents passius i als treballadors per compte propi, que ara són de 600.000 i 50.000 euros, respectivament. Aquests canvis permetrien reduir el flux de ciutadans estrangers amb aquests perfils i, alhora, atreure perfils “de més poder adquisitiu”.

Els termes de l’acord d’associació amb la Unió Europea no impediran tirar endavant aquests canvis. Segons Espot, no hi haurà cap impediment des del punt de vista legal per ajustar l’import dels dipòsits per als residents passius i els autònoms extracomunitaris. Per als ciutadans de la UE, el cap de Govern va apuntar que l’acord d’associació té “instruments” que permeten limitar l’arribada d’aquests perfils.

tracking