Cas de desnonament

El contracte de lloguer verbal de la padrina era “inexistent”

La batlle va considerar que la padrina no va “desvirtuar” la versió de la renovació anual

La roba continuava estesa, ahir, sota la pluja.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle, en la sentència a favor del desnonament de la padrina d’Escaldes de l’edifici propietat del youtuber resident TheGrefg, va dictaminar que el contracte verbal era inexistent i que, tal com va manifestar l’antic propietari durant el judici, aquest contracte verbal “en cap cas era vitalici i es renovava any a any”. En la sentència, la batlle va expressar que “ha estat acreditat que el contracte verbal existent no ho era” i que la padrina “no va desvirtuar aquest fet, no va aportar cap prova, ni tan sols indiciària, del contrari”. Continuant aquest fil, la batlle va fer un incís per explicar que les obligacions de tracte successiu com les d’arrendament necessiten un termini límit de durada i que “d’ençà de la codificació de l’arrendament, en cap cas s’admet, per duradores que siguin, les obligacions perpètues”.

Per altra banda, la defensa de la padrina va al·legar en l’escrit d’apel·lació “absoluta inconcreció” per la data en què hauria finalitzat, ja que “no apareix ni remotament que el contracte hagi vençut en no renovar-se”, i que en l’escrit de demanda “no es diu res de la renovació any a any”. L’advocat de la defensa també es va referir a una carta en què es va fer “referència de passada a un contracte indefinit que no indica que no es vol renovar el contracte perquè hagi vençut el termini, sinó que segueix reprotxant que [la padrina] no compleixi el seu pretès compromís d’abandonar l’habitatge”. La defensa també va negar aquesta darrera afirmació i desmenteix que la padrina hagi pres aquest compromís.

La batlle va condemnar la dona a “deixar les unitats immobiliàries vàcues”, que consistien en el pis de 130 m2, els dos boxs d’aparcaments i el traster. A més a més, la batlle va condemnar també la inquilina a pagar la totalitat de les despeses del judici i la suma mensual en concepte “d’ocupació indeguda” com a preu just d’aquesta, des de gener del 2021 fins que la propietat “recuperi la possessió”.

ESPOT PARLA DEL TEMA

El cap de Govern, Xavier Espot, va mostrar ahir “màxima confiança” en la justícia i va dir que des de l’administració “farem tot el que estigui al nostre abast per no deixar a la intempèrie una persona en situació de vulnerabilitat”.

Tanmateix, va considerar l’habitatge com un problema que també és present en altres ciutats i va expressar que “potser el cas s’ha mediatitzat per qui és la propietat i qui és la inquilina” i que “no es pot convertir aquesta persona [TheGrefg] en la culpable del problema de l’habitatge”.

GREFITO VA COMPRAR UN BLOC A ESCALDES EL 2019

El youtuber David Cánovas va comprar el 2019, a través de la seva societat Grefito, un edifici al carrer Josep Viladomat d’Escaldes, que va reformar i en el qual des de fa temps hi ha una bastida. Va ser en temps de pandèmia i els veïns van acabar marxant-ne, així com una ferreteria i la Peña Madridista, que ocupaven els baixos. Aquests darrers es queixen que es van trobar un sobre a terra en què se’ls comunicava que havien de deixar el local.

tracking