salut

L'obtenció de dades serà una de les prioritats del pacte sanitari

Les associacions avalen el full de ruta que proposa Govern per millorar la sanitat

Helena Mas, abans d'una de les reunions.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern continua les trobades de presentació d’un primer document que estableix les línies generals del que ha de ser el Pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari, i després d’una primera trobada amb el SAAS, la CASS i els col·legis professionals; ahir es va reunir amb les associacions sanitàries, entre elles, Assandca (Associació contra el Càncer) i Adjra (Associació en Defensa del Jovent en Risc).

Una de les comeses que ambdues associacions van destacar i en les que es van mostrar plenament a favor, és en el treball per obtenir dades estadístiques reals i concretes de la població afectada per malalties com pot ser el càncer o bé malalties mentals. Sandra Cano, presidenta d’Adjra, va destacar que aquesta és l’única manera de copsar la situació actual i prendre la mida als recursos que calen per fer-li front. En la mateixa línia, Josep Saravia, president d’Assandca, va manifestar que “actualment les dades no són fiables”.

Ambdues associacions es van mostrar satisfetes de com s’havia desenvolupat la primera trobada. Cano va posar de manifest “el treball acurat” que s’havia dut a terme i “el plantejament encertat que fos un document viu”, en el sentit que tindrà en compte les aportacions de les associacions, i en especial que en el mateix es defensés treballar per una atenció integral, preventiva i formativa de les malalties mentals, així com en la sensibilització de no discriminar el col·lectiu. Per la seva banda, Saravia va subratllar el fet que es vol avançar en el pla Oncològic Nacional.

tracking