Espot rep l'absolució "amb el màxim respecte per la independència judicial"

El cap de Govern demana una "reconsideració" als qui "han posat en tela de judici" els magistrats

Xavier Espot ha conegut l'absolució de Mendoza a l'escudella d'EscaldesSFGA/CEsteve

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut la notícia de l'absolució de Vanessa Mendoza "amb el màxim respecte per la independència judicial", tal com hauria fet si la decisió del batlle hagués estat alineada amb les consideracions de la fiscalia, segons ha manifestat aquesta tarda a Escaldes. El mandatari ha reiterat que el cas "demostra que hi ha uns òrgans judicials que dictaminen de manera absolutament lliure i independent" i ha apuntat que els fets mereixen una "reconsideració" per part de "moltes persones que han posat en tela de judici la independència judicial", en declaracions a l'escudella escaldenca.

"Dimitint cada matí"

El ministre Guillem Casal ha declarat respecte a la sentència del cas Mendoza en la roda de premsa de consell de ministres que "la Justícia és un òrgan totalment independent en la teoria i en la pràctica" i ha ressaltat que "el Govern no era part, no ha instat la causa i crec que demanar dimissions no crec que pertoqui", en referència a la petició que ha fet l'activista sobre la renúncia al càrrec del cap de Govern. Casal ha reiterat que "si cada cop que hi ha un problema hem de dimitir estaríem dimitint cada matí" i ha assenyalat que s'acata la sentència "amb tot el respecte perquè són les regles del joc".

El titular de Medi Ambient i Portaveu de l'executiu ha recalcat que al Govern no li pertoca decidir si s'ha de recórrer en segona instància l'absolució dictada pel Tribunal de Corts per a Vanesssa Mendoza "perquè no és part" del procediment.

tracking