PATRIMONI

Els treballs arqueològics es reprenen al pont dels Escalls

La troballa d’una canonada d’aigua va paralitzar les obres

Treballs arqueològics als Escalls.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs arqueològics al pont dels Escalls van reprendre’s ahir, després d’una aturada d’uns mesos per la troballa d’una canonada d’aigua, que va haver de ser retirada. La represa de les obres va permetre localitzar dos paviments de pedra antics, un en millor estat que l’altre, que ara caldrà analitzar per determinar-ne la cronologia.

Segons el Govern, la documentació situa el pont al segle XIX, però s’estima que és del segle XVI. La directora del departament de Patrimoni cultural del ministeri de Cultura, Isabel de la Parte, va assegurar que els treballs “permetran poder acabar d’obtenir informació històrica del pont”, mentre que el conseller de Cultura i Promoció Econòmica del comú d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa, va deixar clar que la voluntat és “mantenir vius els immobles que es reben dels avantpassats”.

El pont dels Escalls és la manifestació d’una construcció civil que testimonia una tècnica constructiva tradicional mantinguda fins a època moderna. Era lloc de pas en el camí ral que comunicava Engordany amb Andorra la Vella i la Massana, i contribuïa a organitzar el territori en un context agrícola i ramader. Simbòlicament, disposa del valor històric d’haver estat l’escenari del tractat del pont dels Escalls al segle XIX. Els resultats de la intervenció arqueològica permetran saber més sobre com van construir-se.

tracking