Judici

Petjada inculpatòria

Un home va ser jutjat pel Tribunal de Corts ahir per presumptament maltractar la seva exparella embarassada i entrar a casa seva per robar-li 300 euros

La seu de la justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes empremtes que coincidien amb les de les sabates que duia l’acusat al moment dels fets. Aquesta va ser la prova més important que apuntava a la culpabilitat de l’home acusat de maltractar la seva parella i de robar-li 300 euros l’estiu de l’any 2020.

El maltractament, presumptament, es va donar quan la denunciant es trobava embarassada d’una criatura que l’acusat no volia, però la seva parella en aquell moment sí. L’embaràs va portar la parella a discutir –més que de costum– fins que es va arribar al límit el 28 de juny del 2020, quan, després d’una discussió, l’home va empènyer la seva exparella contra un cotxe. Com a resultat de l’agressió, la dona va anar a urgències, on li van dir que tenia una contusió a l’esquena. Aquesta no hauria estat la primera vegada que l’acusat posava les mans a sobre de la denunciant. Durant la seva intervenció al judici, la dona va explicar com en alguna ocasió el processat l’havia agafat pel coll i li havia escopit, fruit també de discussions arran del futur de la seva filla no nada. La víctima també va denunciar insults per part de la seva exparella.

Els fets no es van acabar aquí, i és que prop d’un mes més tard del primer incident, el 19 de juliol, es va produir un episodi més: presumptament, l’acusat hauria entrat a la casa de la seva exparella saltant una tanca metàl·lica i trencant una de les finestres i s’hauria endut 300 euros que la dona tenia guardats en una bossa de mà.

Quan va arribar al seu domicili, la víctima va veure que algú havia entrat i va avisar les autoritats, que quan van arribar van trobar a l’acusat esperant a fora de la casa de la seva exparella, fet que va resultar estrany als agents, ja que feia mesos que s’havien separat i un dels agents sabia que no hi havia bona relació entre els dos. Els policies van demanar al sospitós que els acompanyés, perquè creien que podia tenir alguna cosa a veure i volien evitar que fugís. El primer indici que alguna cosa no quadrava va ser que mentre entraven a l’edifici, l’home hauria tirat a terra un bitllet de 50 euros, i quan els agents el van avisar, la reacció de l’acusat va ser dir als policies que es podien quedar el bitllet.

La segona prova, i potser la més rellevant, van ser les petjades que es van trobar dins del domicili. El dia que es va produir el furt havia plogut. Gràcies a això, el lladre va deixar empremtes de fang per terra que posteriorment els agents van descobrir que coincidien amb el model, la marca i la talla de les sabates que l’acusat duia en aquell moment. Durant la investigació els agents van enxampar al presumpte lladre i maltractador manipulant la tanca per on hauria entrat en un moviment que podria semblar que estava esborrant petjades.

REINCIDENT

L’acusat ja tenia tres condemnes prèvies per maltractament a una parella anterior. L’acusació particular va relatar com l’home ja va ser condemnat l’any 2014, 2015 i 2016 per delictes de maltractament en l’àmbit domèstic. Avui dia, però, l’acusat va assegurar que va complir condemna i va “aprendre dels seus errors”.

L’acusat s’enfronta a una pena de 3 anys i mig de presó condicional demanada per la fiscalia. Així com la imposició de seguir un programa contra la violència domèstica els pròxims quatre anys per tal que la pena de presó no sigui ferma. L’acusació particular va demanar també ters anys i mig, però amb un any de presó ferma, així com l’abonament de diverses multes per un import de 3.300 euros.

La defensa del processat va argumentar que no hi havia cap prova dels delictes que el seu client hauria comès i en va demanar l’absolució.

tracking