HABITATGE

La Batllia avala TheGrefg per executar el desnonament

El youtuber es defensa en un comunicat i acusa la inquilina d’una “ocupació abusiva” i de no pagar el lloguer des del 2021

Façana de l'edifici al carrer de l'Obac d'Escaldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 18 d’agost del 2023, la Batllia va sentenciar a favor del desnonament de la padrina d’Escaldes de l’edifici propietat del youtuber resident TheGrefg. Segons la sentència, el contracte anterior de la veïna, que resideix a l’edifici des de fa 35 anys i que té un contracte verbal vigent abans de la llei d’arrendaments del 1993, no està en vigor des del novembre del 2020, tres mesos després que el youtuber espanyol comprès la propietat. Davant el rebombori que s’ha aixecat a través de les publicacions a les xarxes socials i en diversos mitjans de comunicació, fins i tot espanyols, el youtuber va sortir al pas d’aquestes acusacions i va voler “deixar clar” que la dona no viu en aquella propietat sinó amb el seu fill i l’acusa de fer una “ocupació abusiva” de dos pisos conjunts de 130 m2, dos boxs de 90 m2 i un traster de 20 m2. També afirma que no ha pagat “cap lloguer des de fa més de tres anys” i matisa que ell personalment “ni administra ni gestiona la propietat”. A més, el youtuber manifesta que va assabentar-se dels fets abans-d’ahir i que “el que s’està publicant no correspon en absolut a la realitat, sinó a la versió de l’arrendatària i els seus representant”, va publicar en un comunicat a X.

Tanmateix, l’advocat de la padrina va expressar en una conversa al Diari que “no hi ha per on agafar” el comunicat de TheGrefg i que la sentència de la Batllia “no s’atura a analitzar les pròrrogues automàtiques que esdevenen d’aquest contracte i al fet que no necessita renovació”. Per al lletrat, “és un contracte que no ha acabat perquè finalitza quan es deixa d’estar viu”. El procediment per desnonament a la veïna es va entrar a tràmit el 28 d’abril del 2023 a la batllia, de la qual el lletrat de la inquilina va expressar que “no entenem la causa” i del qual va haver-hi la vista al juliol i va quedar vist per sentència un mes més tard, a l’agost. Aquest no és el primer procediment judicial que enfronta a la padrina i la nova propietat.

Els fets inicials es remunten al 27 de gener del 2021, quan l’advocat de la padrina va interposar un interdicte a la Batllia de guàrdia per unes “pertorbacions” a l’edifici que van provocar una glaçada a les canonades i que van impossibilitar-li tenir aigua a casa seva durant 15 dies. Segons la coordinadora de l’habitatge digne, els fets van venir precedits de la retirada dels finestrals dels pisos deshabitats, amb les finestres obertes i abaixant les persianes, que van convertir l’edifici en un “congelador”. Per l’advocat, la batlle “s’ho va treure de sobre” i va dictaminar que no eren actuacions urgents. Aquell mateix febrer el cas va arribar a la Batllia civil i, segons el lletrat, la propietat es va comprometre a tornar l’aigua i fer les millores pertinents a l’edifici. La propietat va apel·lar les mesures provisionals al Tribunal Superior, que va donar la raó a la inquilina gairebé en la totalitat l’octubre del 2022, un any després. Tot i això, la propietat va apel·lar al novembre i al desembre va haver-hi una nova demanda sobre l’execució de mesures provisionals, que, d’acord amb l’advocat, “mai es van arribar a complir”.

Després de la sentència de desnonament, la defensa de la llogatera hi va presentar un recurs d’apel·lació el setembre del 2023, un mes després. Mentre TheGrefg va informar que “la senyora era perfectament conscient que havia de marxar de l’edifici perquè, com va dir en el judici l’antic propietari, el contracte es va renovar anualment”, l’advocat va demanar que la inquilina no hagi de “passar l’hivern en condicions infrahumanes”. I en l’horitzó més proper, la sentència a l’apel·lació, en què es mantindrà o es revocarà la decisió prèvia.

CRONOLOGIA

1. Sentència de desnonament l’abril del 2023

El procediment va entrar a tràmit a la batllia a l’abril, la vista va ser al juliol i va quedar vist per sentència a l’agost. La defensa hi va apel·lar al setembre.

2. Comunicat de la coordinadora de l’habitatge

Diumenge el col·lectiu va acusar TheGrefg d’assetjament contra la inquilina per voler-la fer fora “amb tàctiques èticament reprovables”.

3. Comunicat ahir de TheGrefg a X, abans twitter

L’streamer va expressar que desconeixia la situació i que “no vol entrar en discussions que no busquen més que la notícia sense respectar la veritat”

tracking