Relleu a Sant Julià

Inversions en infraestructures i urbanisme

El ple del consell aprova una pujada del 4,5% de preus públics i tributs per al 2024

Sessió de consell de comú d'ahir.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria d’inversions que impulsarà la majoria comunal de Sant Julià de Lòria en els pròxims quatre anys se centraran en les infraestructures i l’urbanisme. Segons va detallar ahir Cairat en l’entrevista concedida a DiariTV, una de les inversions més importants i més urgents que caldrà fer en els propers mesos serà la remodelació del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, ja iniciada en l’últim tram del mandat de Majoral.

Cairat també vol fer millores en les xarxes viàries secundàries de la parròquia, amb una atenció especial en la carretera de la Rabassa, en l’entramat urbà del centre de la parròquia, i a l’entrada del quart de Fontaneda. Més a llarg termini, Cairat no descarta impulsar la remodelació del Prat Gran, un projecte que inclouria la construcció de places d’aparcament subterrànies. Es tracta d’una obra costosa per al comú lauredià, ja que la previsió és que s’enfilaria a uns cinc milions d’euros.

Els tributs i els preus públics de Sant Julià s’apujaran el 4,6%, l’equivalent d’increment de l’IPC, segons va aprovar-se ahir per unanimitat en la sessió de consell de comú celebrada ahir. El ple del consell, a més, va donar el vistiplau a la creació d’una nova taxa que grava la recollida d’animals de companyia a la via pública i d’un preu de lloguer de la sala Sergi Mas, que no existia fins ara. També va aprovar una baixada de 3 a 1,5 euros el tiquet general de l’autobús comunal, servei que pot utilitzar-se gratuïtament amb la targeta per a l’autobús nacional a què tenen accés tots els residents.

Igualment, en la sessió el consell de comú va ratificar la secretària general, Judith Albós i la interventora, Montserrat Neras, en el càrrec. També van aprovar-se les noves conselleries. Teresa Areny, consellera major, es farà càrrec de les carteres de Cultura i Gestió de persones, mentre que el conseller menor, Joan Malea, assumirà el de Finances. El conseller Gerard Martínez tindrà la responsabilitat dels Serveis generals, que inclouen manteniment, boscos, servei tècnic, aigües i deixalleria. La conselleria de Turisme recau en Judith López, la d’Esports l’encapçalarà Marc Ferre i Cristian Mayoralas assumeix Circulació i aparcaments. El cònsol major, Cerni Cairat, es farà càrrec d’Obres públiques, Urbanisme i Cadastre. Per al càrrec de bandera, va ser nomenada Eva Ramos.

En la sessió també van jurar o prometre el càrrec, com és tradicional, els manadors i deseners dels quarts.

tracking